Abiznis

Regionalni vodovod: U nedjelju isporuka vode kao rekordne 2012.

U nedjelju, 27. septembra iz regionalnog vodovodnog sistema biće isporučene količine vode koje odgovaraju količinama iz rekordne 2012. godine.
Regionalni vodovod: U nedjelju isporuka vode kao rekordne 2012.
Portal AnalitikaIzvor

-Bez obzira na pad temperatura i jučerašnje obilne padavine, prekid isporuke vode Herceg Novom 18.09.2015. zbog  slane vode koja nije iz našeg sistema i smanjenje tražene količine vode od strane ViK Bara sa 100 l/s na 40 l/s, iako je taj grad izložen restrikcijama,  iz regionalnog vodovodnog sistema se isporučuje 3,5 puta veća količina vode u odnosu na isti period prošle godine. Iz navedenog se jasno može izvesti zaključak da je izvorište regionalnog vodovodnog sistema „Boljesestre“ čak i u veoma sušnoj godini, pri izrazito nepovoljnim hidrološkim uslovima koji se nastavljaju i nakon ljetnjeg perioda, izuzetno stabilno i objezbjeđuje održivost i kontinuitet u vodosnabdijevanju, dok su ostala lokalna izvorišta na Crnogorskom primorju u svom hidrološkom minimumu i ne mogu samostalno zadovoljiti potrebe za vodom stanovništva na ovom području. Dakle, evidentno je da bi bez regionalnog vodovodnog sistema svakodnevni život građana na Crnogorskom primorju bio ekstremno otežan, a o uspješnoj turističkoj sezoni ne bi bilo ni govora, saopsteno je iz Regionalnog vodovoda.

Uprokos velikom broju poziva građana iz Bara posljednjih dana, koji bez potrebe imaju višesatne restrikcije vode, što je nezamislivo u septembru mjesecu, Regionalni vodovod je na zahtjev menadžmenta barskog vodovoda bio prinuđen smanjiti količine vode koje im isporučuje.

-Kako bismo izbjegli sve nejeasnoće i nesporazume po pitanju vodonsnabdijevanja područja opštine Bar i adekvatno informisali javnost, skrećemo pažnju na to da JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ nije u prilici da isporučuje vodu ukoliko to ne zatraži pojedinačnolokalno vodovodno preduzeće, bez obzira na činjenicu da stanovništvo nema uredno vodosnabdijevanje kao i da  regionalni vodovodni sistem obezbjeđuje dovoljne količine vode  visokog kvaliteta A1. U tom smislu, ponovo ističemo koliko je važno da se generalni stav i politika lokalnih vodovodnih preduzeća promijene i konačno uspostavi kvalitetnija saradnja usmjerena na bolje planiranje potrebnih količina vode kako bismo u budućnosti izbjegli slične probleme na zadovoljstvo svih, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika