Društvo

Rasvijetljena otmica u Kotoru, pet osoba uhapšeno

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Kotor su, u koordinaciji sa Sektorom kriminalističke policije i uz učešće službenika Centra bezbjednosti Podgorica i Centra bezbjednosti Nikšić, a po nalogu zamjenika Višeg državnog tužioca u Podgorici, realizovali akciju „Sekuestro“.
Rasvijetljena otmica u Kotoru, pet osoba uhapšeno
Portal AnalitikaIzvor

U akciji je lišeno slobode pet lica iz Nikšića – M.P. (28), Đ.P. (29), M.P. (23), V.M. (30) i R.J. (27), a u vezi sa krivičnim djelom otmica u sticaju sa krivičnim djelom iznuda u pokušaju, počinjenim na štetu P.M. iz Kotora. 

Oštećeni P.M. je 15. septembra 2015. godine, kako se sumnja, nasilno odveden ispred njegove porodične kuće u Kotoru na način što je uz upotrebu fizilke sile ubačen u njegovo vozilo „BMW X6“ i odvezen na nepoznatu lokaciju.

Na toj lokaciji P.M. je, sumnja se, više sati fizički zlostavljan od čega je zadobio i tjelesne povrede. Lica koja su ga otela su, sumnja se, od P.M. zahtijevala da im se preda 100.000 eura kako bi ga pustila. Oni su potom, kako se sumnja, oštećenog odvezli do njegove kuće gdje su ga izbacili iz vozila, a njegovo vozilo „BMW X6“, vrijednosti oko 30.000 eura, su protivpravno oduzeli. Ta lica su zatim, sumnja se, oštećenog P.M. više puta pozivala telefonom i zahtijevala da im preda znatno manju sumu od prvobitno zahtijevane, kako bi mu vratila predmetno vozilo.

Policijski službenici su, po saznanju da događaj, preduzeli aktivnosti koje su rezultirale identifikovanjem i lišenjem slobode osumnjičenih. Kod jednog od ovih lica, M.P (28), pronađen je i oduzet pištolj marke „Browing patent“ sa okvirom u kojem je bilo šest metaka cal. 7,65 mm, a koji je ovo lica držalo u ilegalnom posjedu. Pronađen je i oduzet i mobilni telefon koji je, kako se sumnja, korišćen u izvršenju krivičnog djela.

-Kriminalistička obrada koja je uslijedila, u koordinaciji sa nadležnim tužiocem, uputila je na sumnju da su M.P (28), Đ.P. (29) i V.M. (30) počinili predmetno krivično djelo otmica u sticaju sa krivičnim djelom iznuda u pokušaju, dok za druga dva lica – M.P. (23) i R.J. (27) za sada nema elemenata za procesuiranje krivične prijave. Osumnjičeni M.P (28), Đ.P. (29) i V.M. (30) su stoga danas, uz krivičnu prijavu, privedeni ZVDT u Podgorici, zbog osnova sumnje da su počinili navedena krivična djela. Osumnjičenom M.P. (28) se krivičnom prijavom na teret stavlja i KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, kazali su iz Uprave policije.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
G Guest_18855
25.09.2015. 20:05

Steta. pet osoba manje na protestima DF-a

3
2