Košarka

ABA: Novosel i Čabarkapa umjesto Bilića i Lorbeka

Dosadašnji sportski direktor ABA lige Josip Bilić i direktor Radovan Lorbek smijenjeni su u Zagrebu na drugoj sjednici skupštine novoformirane ABA lige j.t.d.
ABA: Novosel i Čabarkapa umjesto Bilića i Lorbeka
Portal AnalitikaIzvor

Novi direktor ABA lige biće Krešimir Novosel, sin slavnog trenera Mirka, a novi sportski direktor biće nekadašnji reprezentativac Žarko Čabarkapa. Predsjednik sudijske komisije biće Branko Jovanović, a komesar za suđenje ostaje Aleš Kamnikar.

Donijeta je odluka da nova ABA liga j.t.d. neće ekonomske poslove obavljati preko preduzeća ABA Sidro doo, kojem će biti isplaćen određeni novčani iznos kako bi preduzeće moglo da namiri dugove za sudije, službena lica, hotele i ostale troškove. 

Tom krupnom promjenom ABA liga j.t.d. faktički je kupila prava za vizuelni identitet, logo, sajt i ostalo, čime je pokazala da ne želi da ima ikakve veze sa preduzećem koje je izgubilo licencu za takmičenje od strane FIBA još u martu ove godine. 

Potvrđen je i ugovor u vezi sa TV pravima sa kompanijom MYD za narednih pet godina u vrijednosti od 6,3 miliona eura, što je jedan od najvećih ugovora u takmičenjima na ovim prostorima.

Portal Analitika