Politika

URA: Jelušić ima puni legitimitet

-Potpredsjednica Građanskog pokreta URA Božena Jelušić od izborne konvencije URA ima puni legitimitet da promoviše politiku Građanskog pokreta, što i čini u koordinaciji sa ostalim članovima rukovodstva na čelu sa Žarkom Rakčevićem, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.
 URA: Jelušić ima puni legitimitet
Portal AnalitikaIzvor

Radomir Glendža o zahtjevu da Jelušić bude smijenjena nije prethodno upoznao ni organe ni rukovodstvo Građanskog pokreta kojem se obraća, tvrde iz URA.

-To je neuobičajen i neprihvatljiv način komunikacije, koji govori o manjku demokratskog kapaciteta. URA njeguje i spremna je na različitost, ali olako suđenje, presuđivanje i ultimativni zahtjev za smjenom potpredsjednice po hitnom postupku, nije svojstven demokratskom biću URA. Gospodin Glendža je imao punu podršku rukovodstva URA da ukazuje na organizovani kriminal i korupciju vlasti u Budvi, ali zbog ovakvog njegovog neprimjerenog i ishitrenog istupa rukovodstvo URA nema drugi izbor osim da prihvati njegovu ostavku sa mjesta predsjednika Opštinskog odbora u Budvi, koju je sam najavio, ističe se u saopštenju.

Iz URA kažu da potpredsjednica URA Božena Jelušić u kontinuitetu, pa i na tribini o ulasku u NATO u Budvi, nedvosmisleno ukazuje na potrebu smjenjivosti ove vlasti.

 

Portal Analitika