Politika

Husović: Bošnjačka stranka neće podržati proteste DF-a

Crna Gora je pred vratima NATO-a, samo nekoliko mjeseci nas dijeli od samita u Varšavi gdje očekujemo da će našoj zemlji biti upućena pozivnica za pristupanje NATO savezu. Mislim da ovakav strateški cilj države treba biti u fokusu i da je potrebna što veća promocija ovakvog projekta koji Crnoj Gori može donijeti dugoročnu bezbijednost i ekonomski prosperitet. S druge strane, protest i vaninstitucionalno djelovanje, kao naravno dozvoljen vid borbe, u ovom trenutku ne donosi ništa novo i nista dobro, ocijenio je predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović.
Husović: Bošnjačka stranka neće podržati proteste DF-a
Portal AnalitikaIzvor

„Vjerujemo da je Crna Gora na dobrom putu demokratskih procesa koji omogućavaju različite vidove političke prezentacije. Parlament, mediji i sredstva javnog informisanja su dobra prilika da se iznose stavovi političkih partija. Smatramo da se na ulici problemi ne mogu i ne bi trebali rješavati. Sistematska i dugoročna rješenja mogu biti samo plod nadležnih institucija, a nikako proizvod protesta.  Najavljeni protesti nemaju socijalni karakter već isključivo su usmjereni na zbunjivanje građana i stvaranje pretpostavki za nasilje koje će biti na njihovu štetu“, smatra Husović, naglašavajući da organizacija protesta, koji su usmjereni direktno protiv strateških ciljeva emlje, a dobrim dijelom i protiv političkih stavova BS, ne može očekivati podršku te partije. 

„Bošnjačka stranka potpuno mirno može dočekati naredne izbore koji nam slijede tokom 2016. godine i to će biti dobra prilika za sve političke organizacije da pokažu svoju snagu i provjere mišljenje gradjana Crne Gore. Do tada, očekujemo da odluka o pristupanju države u NATO savezu dobije svoj potpuni epilogu u parlamentu koji je simbol izborne volje građana“, zaključio je Husović.

Portal Analitika