Politika

Živkoviću se nije napuštala lokalna vlast u Beranama

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore i zamjenik predsjednika Pokreta za promjene Branko Radulović na sjednici predsjednika opštinskih odbora svih konstituenata Demokratskog fronta, podržao je zahtjev Radojice Živkovića i Slavka Fuštića da svi poslanici DF-a podnesu ostavke, ali pod uslovom da to urade i svi odbornici u svim lokalnim parlamentima, saznaje Pobjeda.
Živkoviću se nije napuštala lokalna vlast u Beranama
Portal AnalitikaIzvor

Izvor  Pobjede iz vrha Demokratskog fronta koji je prisustvovao sastanku, koji je održan uoči donošenja odluke o protestima, kazao je kako je kontraprijedlog Radulovića iznenadio Živkovića koji nije bio spreman da napusti odborničku funkciju u Beranama gdje njegova partija zajedno sa SNP-om vrši lokalnu vlast.

Živković je, kako je Pobjeda juče objavila, podržavajući stavove bivšeg predsjednika bjelopoljskog odbora tražio da potpredsjednik Skupštine Branko Radulović, predsjednik odbora za evropske integracije Slaven Radunović kao i svi poslanici Demokratskog fronta podnesu ostavke i na taj način preuzmu odgovornost za eventualni neuspjeh protesta.

- Živković je tada aterirao i sa manje žara govorio o napuštanju parlamenta, tako da se čitava priča na tome završila, rekao je izvor iz DF-a.

Potpredsjednik Skupštine Branko Radulović juče nije ni potvrdio ni negirao navode Pobjedinog izvora da je podržao zahtjev Živkovića i Fuštića o podnošenju ostavki, pod uslovom da to urade i svi odbornici u lokalnim parlamentima.

Sa druge strane Živković, međutim, tvrdi da nije tačno da je uopšte tražio da poslanici DF-a podnose ostavke. On je Pobjedi kazao da je postojao prijedlog da poslanici DF-a napuste parlament, ali pod uslovom da to učini i ostatak opozicije.

- Nisam ja to uopšte tražio. To je vaša pogrešna informacija. Ja sam potpuno posvećen organizaciji protesta i nema govora o tome. Što se tiče Branka Radulovića mi smo razgovarali o organizaciji protesta. Nikad nije bilo govora o ostavci svih odbornika, niti poslanika. Postojao je prijedlog da poslanici eventualno napuste parlament, ali pod uslovom da to učini sva opozicija. To je bio prijedlog samo ukoliko se sa njim složi kompletna opozicija, jer jednostrano to ništa ne znači – rekao je Živković Pobjedi.

Ova Živkovićeva izjava u suprotnosti je, međutim, sa onom koju je dan ranije dao Pobjedi, kada je potvrdio da je tražio da funkcioneri DF-a u Skupštini Crne Gore, uključujući i potpredsjednika parlamenta Branka Radulovića, podnesu ostavke.

Trvenja u Novoj nasatala su nakon što je Fuštić u utorak podnio ostavku na mjesto predsjednika Nove u Bijelom Polju i napustio partiju, jer u vrhu DF-a nijesu imali razumijevanja za pismo koje je uputio Predsjedništvu, a u kojem je tražio da poslanici i odbornici DF-a, osim onih u Beranama i Kolašinu, najkasnije do početka protesta zakazanih za 27. septembar podnesu ostavke i trajno napuste Skupštinu Crne Gore i lokalne parlamente.

Radulović  je izbjegao i da odgovori na pitanje Pobjede da li će u slučaju neuspjeha protesta podnijeti ostavku na podpredsjedničku funkciju u parlamentu i napustiti politiku.

- Protesti moraju da uspiju. Ovi protesti su životno opredjeljenje mene i mojih drugara. Borimo se za svu Crnu Goru i za naše potomstvo. Ovo što smo mi odlučili potvrdili su svi glavni odbori i svi konstituenti. Moj politički angažnam je vezan za moju životnu misiju. Prvi korak su protesti, drugi korak je da ćemo od opozicije i svih činilaca tražiti napuštanje Skupštine i svih institucija. Sigurno je da se nikada neću pomiriti sa ovakvom Crnom Gorom i da ću na svaki način pokušati da je okrenem pravim demokratskim putevima – izjavio je Radulović za Pobjedu.

Bivši predsjednik opštinskog odbora Nove Slavko Fuštić, s druge strane, navodi da na prijedlog o podnošenju ostavki na sjednici predsjednika opštinskih odbora svih konstituenata, zapravo nije ni odgovoreno.

- Nije uopšte odgovoreno na to – rekao je Fuštić juče Pobjedi. On je kazao i da do završetka protesta više neći iznositi detalje sa tog sastaka.

- Neću sad o tome, ne mogu to da komentarišem. To ću nakon protesta, da ne ispadne da ih ja miniram – rekao je Fuštić Pobjedi.

Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
G Guest_46024
26.09.2015. 06:58

A sta bi sa onim objektom u parku?

1
0
G Guest_4572
25.09.2015. 23:48

Jel bio opstinski odbor Nove i da li je gospodin Radojica predsjednik legalni Nove u Beranama? Koju funkciju obavlja i da li je tacno da prima 1300 eura mjesecno ? Stranackog novca!

2
0
G Guest_18491
25.09.2015. 15:07

Kakve ostavke,pa oni da su ljudi i pravi predstavnici naroda odavno bi dali ostavke.Ono su se ukorijenili u skupstinskim salama i nedaj Boze da odu sa tih mjesta.Bolje da umru.Oni su svi postali bolesnici i zavisnici od funkcija .Mada ne daju nikakve rezultate sem borbe za vlastite interese i dalje sjede tamo.Trebalo bi Milo i ovim problemom da se pozabavi inace nam nema boljitka.On bi ovako odavno postupio da mu ne ide u prilog njihovo stanje.

6
1