Fudbal

Vidiću našli novi klub

Velika karijera Nemanje Vidića ipak neće biti završena u velikom stilu u milanskom Interu.
Vidiću našli novi klub
Portal AnalitikaIzvor

Srpski defanzivac je planirao da poslije legendarnih devet sezona u Mančester Junajtedu, stavi tačku na bogatu karijeru u milanskom velikanu, ali će po svemu sudeći na mala vrata napuštiti Italiju i karijeru nastaviti u SAD. On je u pregovorima sa američkim MLS ligašem Di-Si Junajtedom iz Vašingtona!

Otkako je Roberto Manćini preuzeo Inter, krenule su Vidićeve muke, a na sve to su se nadovezale i povrede. Italijanski stručnjak od početka nije „mirisao“ Vidića i pokušavao je da ga se riješi. Međutim, povreda leđa koju je Vidić zaradio ljetos je pokvarila Mančiniju planove da se otarasi srpskog asa. Vidić je morao na prinudnu pauzu od šest mjeseci zbog čega nijedan zainteresovani klub nije mogao da ga angažuje, a ni Inter ga nije registrovao za prvi dio sezone.

Uprkos situaciji sa Mančinijem, Vidić nije želeo da napusti Inter đe je sa 3.200.000 eura po sezoni jedan od najplaćenijih igrača u Interu. Njemu je lijepo u Milanu i nije se potresao što Mančini ne vjeruje u njega. Iako ga je Italijan u otvorenim razgovorima uvjeravao da ga ima u planovima dok mu je iza leđa radio na transferu. Vidić je sa Interom potpisao ugovor na dvije plus jednu sezonu, što znači da će narednog ljeta biti slobodan u izboru nove sredine jer Inter neće iskoristiti klauzulu o dodatnoj godini.

Spekulisalo se u prošlosti da su klubovi sa Bliskog istoka, Australije i iz MLS lige zainteresovani za Nemanju Vidića, ali sada se otišlo korak dalje. Konkretno, klub u kojem će Vidić najvjerovatnije nastaviti karijeru narednog ljeta je američki MLS ligaš Di-Si Junajted iz Vašingtona. Navodno su kontakti več uspostavljeni, a ključni čovjek u realizaciji transfera je Interov predsjednik Erik Tohir. On je u dobrim odnosima sa Vidićem za razliku od Mančinija i želi da nastave saradnju s obzirom da je on pored Inter i većinski vlasnik Di-Si Junajteda. (mozzartsport)

Portal Analitika