Politika

JOVIĆEVIĆ: Nijesu mi zvanično nudili da vodim Demokratski front

Bivši ministar unutrašnjih poslova Andrija Jovićević kazao je za Vijesti da nije dobio zvaničnu ponudu da preuzme rukovođenje Demokratski frontom (DF) sa kojim, kako je kazao, ima posebnu bliskost i razumijevanje jer ga vode njegovi prijatelji.
JOVIĆEVIĆ: Nijesu mi zvanično nudili da vodim Demokratski front
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

U intervjuu Vijestima, Jovićević je kazao da za povratak na političku scenu ne postavlja nikakave uslove, jer je njegov dosadašnji angažman predstavljao borbu za drugačije društvo, te da će tako ostati i ubuduće.

- Principijelna borba za ostvarenje i zaštitu demokratije, slobode i boljitka svakog građanina predstavlja suštinsku politčku dužnost. Bliski su mi svi oni koji dijele ovakve političke stavove, bilo da su stranke, grupe ili pojedinci. Svakako je DF jedan od njih. Sa njim imam posebnu bliskost i razumijuevanje jer ga vode moji prijatelji. Ali ne, nijesam dobio zvaničnu ponudu da preuzmem rukovođenje Demokratskim frontom - kazao je Jovićević za Vijesti.

Govoreći o najavljenim protestima DF-a on jekazao da su protesti legitiman način izražavanja neslaganja sa trenutnim stanjem u Crnoj Gori.

- DF je imao snage i političke hrabrosti da donese odluku o njihovoj organizaciji i time na demokratski način kanališe nezadovoljstvo i zabrinutost većine građana u Crnoj Gori. Ne slažem se sa onima koji ove proteste vide kao „prosrpske“ ili „antinatovske“ - kazao je Jovićević.

Na pitanje da li je tražio likvidaciju premijera Mila Đukanovića 2007. godine, on je kazao da ti navodi nijesu saglasni istini.

- Čudno je da neko pokreće postupak za nešto što se, navodno, dešavalo 2007. godine, a o čemu je isti svjedok dao iskaz u istom Specijalnom tužilastvu još 2012. Baš u tom period DF je birao predsjednika, a sada, kada se ponovo pokreće postupak - DF nema predsjednika. Analogija ne može biti slučajna - smatra Jovićević.

 Opširnije čitajte u Vijestima...

Portal Analitika