Košarka

Budućnost Voli osvojila Memorijalni turnir „Ljubo Jovanović“

U prvom ovogodišnjem sudaru dva crnogorska ABA ligaša slavila je ekipa Budućnosti rezultatom 82:71. Podgoričani su tako osvojili treći Memorijal ''Ljubo Jovanović'', koji se održava u čast tragično nastradalog reprezentativca Crne Gore.
Budućnost Voli osvojila Memorijalni turnir „Ljubo Jovanović“
Portal AnalitikaIzvor

U 14. minutu susreta, prekinuta je igra, simbolično, jer je Ljubo u klubovima, za koje je nastupao, nosio dres sa brojem 14. Publika je aplauzom pozdravila uručivanje uramljenog dresa KK Teodo Ljubovom treneru Dragiši Peroviću, a to je učinio veliki Jovanovićev prijatelj i saigrač Aleksa Popović.

Nakon finalnog meča ni Jovović ni Dubljević nijesu bili zadovoljni. Šef stručnog štaba KK Budućnost Voli, Igor Jovović, kaže da se još nijesu dobro uigrali, a primaklo se važno takmičenje. Svakako, priznaje da im je turnir koji su igrali u Nikšiću dobro došao.

- Još se nijesmo okupili u potpunosti, da ABA liga počinje za 20-ak dana u tim prvim mečevima sigurno bi izgledali mnogo bolje nego što smo u ovoj situaciji. Vjerujem da ćemo, ipak, igrati dobro, kazao je nakon meča s Nikšićanima Igor Jovović, dodajući da ga raduje što crnogorsku košarku, naredne sezone na međunarodnoj sceni, predstavljaju dva kluba, jer to doprinosi popularizaciji njihovog sporta i ukupnoj promociji Crne Gore.

Strateg nikšićkog sastava, Dušan Dubljević, ponovio je da je njihov najveći problem što su kasno sastavili tim.

- Ovaj turnir je naša posljednja provjera pred debi u ABA ligi. Da smo odigrali još nekolika meča, bolje bi bilo, ali ni učinkom protiv Buduć- nost Volija u ovom finalu ne mogu biti nezadovoljan. Ipak, vodili smo tokom većeg dijela meča, a to što u finišu nijesmo iskoristili nekolika zicera, a gosti jesu, pokvarilo je kompletan utisak - istakao je Dubljević.

Dvorana Sportskog centra. Gledalaca: oko 1.200.

Sudije: R. Vojinović, Z. Rutešić (Nikšić) i Z. Radulović (Podgorica).

Sutjeska - Budućnost Voli 71:82 (27:20, 16:22, 15:18, 11:21) 

SUTJESKA: Pavlićević 10, Kovač, Čvorović, Žižić 2, Spasojević 14, Vranješ 10, Mugoša 10, Ćalasan 3, Šalić 6, Korać, Albijanić 5, Kruščić 11, Vujović.

BUDUĆNOST VOLI: Su. Šehović 17, Jaramaz 4, Se. Šehović 14, Čarapić, Kuk 11, Marić 18, Radunović 2, Ilić 8, Rikić, Džozef 8.

(Foto: Kosarka.me)

Portal Analitika