Košarka

Saopštenje sa sjednice Predsjedništva KSCG

Sjednica Predsjedništva Košarkaškog saveza Crne Gore održana je u četvrtak, 24. septembra 2015. godine. Sjednicom je predsjedavao predsjednik KSCG - Milo Đukanović.
Saopštenje sa sjednice Predsjedništva KSCG
Portal AnalitikaIzvor

Predsjedništvo je ocijenilo da su seniori osvajanjem zlatne medalje na Igrama malih zemalja Evrope na Islandu i seniorke osvajanjem sedmog mjesta na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Rumuniji,  ostvarili odlične rezultate, da je kadetska selekcija ispunila cilj opstankom u A diviziji, te da mlada i juniorska selekcija nijesu ispunile očekivanja, zbog neprolaska u A diviziju, odnosno ispadanja u niži rang evropske košarke. Usvojeni su izvještaji i data je podrška selektorima svih reprezentativnih selekcija, uz očekivanje da će ukazano povjerenje, donijeti i bolji rezultat na narednim takmičenjima u mlađim reprezentativnim selekcijama.

Predsjedništvo je usvojilo izvještaj Izvršnog odbora za obilježavanje 60 godina Košarkaškog saveza Crne Gore koji su prezentovali predsjednik IO Želimir Cerović i član IODanilo Mitrović. Usvojen je zaključak da se aktivnosti na pripremi svečane akademije koja će biti održana 23. oktobra u Crnogorskom narodnom pozorištu, realizuju planiranom dinamikom i u skladu sa unaprijed postavljenim rokovima. Takođe, završen je i posao na pripremi monografije, koja će javnosti biti predstavljena 22. oktobra u Crnogorskom narodnom pozorištu.

Usvojene su odluke i propozicije za takmičarsku sezonu 2015/16, aPredsjedništvo je dalo mandat Direktorijumu klubova da odredi sistem takmičenja u predstojećoj sezoni.

Predsjedništvo je usvojilo izvještaj o Evropskom prvenstvu B divizije za igračice do 20 godina koje je održano od 2. do 12. jula 2015. u Podgorici i za koje je Košarkaški savez Crne Gore dobio pohvale odFIBA Evrope, kao i svih aktera šampionata. Pozitivan finansijski izvještaj o organizaciji prvenstva, daje povod za razmišljanje i o organizaciji šampionata u muškim mlađim selekcijama u narednim godinama.

Predsjedništvo je usvojilo i izvještaj Sudijske komisije, uz ocjenu da su crnogorske sudije imale najuspješniju godinu od obnove državnosti i da su dijelile pravdu na najvećim takmičenjima i potvrdile kvalitetan rad komisije.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.