Protokol

Stijepović razgovarao sa ambasadorkom Njemačke

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, sa saradnicima, razgovarao je danas sa ambasadorkom Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori Gudrun Štajnaker o nastavku saradnje Glavnog grada i ambasade Njemačke u Podgorici.
Stijepović razgovarao sa ambasadorkom Njemačke
Portal AnalitikaIzvor

Gradonačelnik je istakao da Njemačka i Crna Gora imaju dobre i prijateljske državne odnose koje u narednom periodu treba jačati i unapređivati i na nivou glavnih gradova i drugih lokalnih samouprava.

On je posebno naglasio značaj partnerstva Glavnog grada i ambasade Njemačke i izrazio uvjerenje da će u narednom periodu njemačka ambasada pokazati zaiteresovanost i podržati realizaciju kapitalnih i razvojnih projekata Glavnog grada.

Gradonačelnik je istakao da će gradska uprava obezbijediti neophodne prostorno-planske pretpostavke za izgradnju diplomatskog predstavništva Njemačke u Podgorici, po svim međunarodnim standardima u cilju rješavanja trenutnog problema nedostataka prostornih kapaciteta za rad ambasade.

On je zaključio da Glavni grad ima obavezu da svim građanima, pa i predstavnicima diplomatskog kora u Podgorici koje doživljava kao svoje građane, obezbijedi što bolje uslove za kvalitetnije obavljanje njihove diplomatske misije u Crnoj Gori.

Ambasadorka Njemačke je, zahvaljujući Gradonačelniku na razumijevanju i pomoći u unapređenju rada ambasade Njemačke u Podgorici, izrazila spremnost da se dodatno angažuje kako bi njemačka ambasada pomogla aktivnosti na izgradnji biciklističkih staza u Podgorici.

Ona je na kraju razgovora pohvalila napore koje naša država preduzima na putu ka punopravnom članstu u NATO i istakla da Njemačka snažno podržava euroatlanske integracije Crne Gore.

 

Portal Analitika