NATO

Snažno zalaganje Grčke da Crna Gora dobije pozivnicu za članstvo u NATO

Ministar odbrane prof. dr Milica Pejanović-Đurišić sastala se danas sa ambasadorom Republike Grčke u Crnoj Gori Sotiriosom Atanasiuom (Sotirios Athanassiou) i izaslanikom odbrane Grčke u Podgorici, kapetanom fregate Konstantinosom Karampelasom.
Snažno zalaganje Grčke da Crna Gora dobije pozivnicu za članstvo u NATO
Portal AnalitikaIzvor

„Ministar Pejanović-Đurišić je ocijenila da je saradnja Crne Gore i Republike Grčke, koja se ogleda kroz bilateralne aktivnosti dva ministarstva, veoma dobra, te zahvalila na kontinuiranoj podršci Crnoj Gori u procesima evropskih i evroatlantskih integracija. Sagovornici su razmijenili informacije o dosadašnjem toku intenziviranog i fokusiranog dijaloga, kao i o sprovedenim reformama u sektoru odbrane. Ministar je izrazila uvjerenje da će Crna Gora na decembarskom ministarskom sastanku u Briselu dobiti poziv za članstvo u Alijansi“, saopšteno je Portalu Analitika iz Ministarstva odbrane.

Ambasador Atanasiu je pohvalio evidentan napredak i rezultate koje je Crna Gora ostvarila na putu ka NATO i EU i istakao da se Grčka snažno zalaže da Crna Gora dobije pozivnicu do kraja ove godine. Naglasio je da je Grčka spremna da nastavi i unaprijedi saradnju u svim oblastima koje su od značaja za Crnu Goru.

Novoimenovani izaslanik odbrane Grčke u Podgorici, kapetan fregate Konstantinos Karampelas, iskazao je spremnost da tokom svog mandata posvećeno radi na unaprjeđenju saradnje u oblasti odbrane, kao i ukupnog partnerskog odnosa Crne Gore i Grčke.

On se sastao i sa generalnim direktorom Direktorata za politiku odbrane u Ministarstvu odbrane, dr Ivanom Mašulovićem, kao i načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore, admiralom Draganom Samardžićem.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.