Abiznis

Produženje roka za dostavljanje zahtjeva po javnom pozivu za podršku stočnom fondu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obavještava sve zainteresovane da je rok za podnošenje zahtjeva na osnovu Javnog poziva za unapređenje stočnog fonda, koji je istekao je 20.09.2015., produžen do 15.10.2015. godine.
Produženje roka za dostavljanje zahtjeva po javnom pozivu za podršku stočnom fondu
Portal AnalitikaIzvor

Poziv je objavljen u skladu sa Agrobudžetom za 2015. godinu. Korisnici podrške su porodična poljoprivredna gazdinstva registrovana u odgovarajućim registrima Ministarstva i Veterinarske uprave. Korisnici moraju ispunjavati uslove za držanje stoke u skladu sa Zakonom o dobrobiti životinja i ispunjavaju standarde dobre poljoprivredne prakse.

Prihvatljive investicije su nabavka rasnih steonih junica. Minimalan broj grla steonih junica za koja mogu aplicirati početnici je 5, a maksimum 10 grla, dok je minimalan broj grla za koja mogu aplicirati oni koji već posjeduju grla 3, a maksimum 20 grla. Prihvatljiva investicija je i nabavka priplodnih ovaca, pri čemu je minimalan broj grla za koja mogu aplicirati početnici 30, a maksimum 50 grla. Za one koji već posjeduju grla minimum za apliciranje je 20, a maksimum 70 grla.

O kriterijumima prihvatljivosti investicija zainteresovani se mogu informisati putem javnog poziva koji se nalazi na sajtu Ministarstva ili putem telefona: 020/482-281, 020/482-283. Napominjemo da ukoliko vrijednost zahtjeva za podršku bude iznad vrijednosti sredstava predviđenih Agrobudžetom prednost imaju podnosioci koji su zahtjeve podnijeli do 20.09.2015. godine. Za zahtjeve podnešene od 20.09.-15.10. biće vršeno rangiranje u skladu sa kriterijumima iz poziva.

 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.