Društvo

Jovanović: Pozvan sam u policiju, iako nemam veze s protestima

Novinar i predsjednik Udruženja raseljenih lica “Kosmet” iz Sutomora Milenko Miško Jovanović danas je ispred CB Bar održao press-konferenciju jer je, kako je istakao, pozvan na informativni razgovor povodom predstojećih protesta opozicije, za šta je optužio Agenciju za nacionalnu bezbjednost.
Jovanović: Pozvan sam u policiju, iako nemam veze s protestima
Portal AnalitikaIzvor

“Kako sam i pretpostavio, poziv na informativni razgovor, koji sam jutros dobio fizičkom dostavom policije kući, ticao se predstojećih protesta koje organizuje Demokratski front u Podgorici. Moram da istaknem kako sam sa načelnikom i komandirom policije Radulovićem i Jokićem imao korektan i profesionalan odnos i razgovor, s tim što sam frapiran činjenicom da policija raspolaže informacijama kako sam ja jedan od organizatora predstojećih protesta i da ću najvjerovatnije biti portparol protesta u Podgorici. Koristim priliku da kažem kako bi mi bila čast da budem portparol protesta, ali na tu temu niko sa mnom nije nijednog trenutka razgovarao, niti sa organizacijom protesta imam bilo šta. Čak sam razmišljao da li ću uopšte ići na proteste, iako donekle imam obavezu da kao novinar sa njih izvještavam za nekoliko medijskih kuća za koje radim. Sam poziv sam doživio kao prvorazredni skandal, budući da je na informativni razgovor ovim povodom pozvan novinar nekoliko crnogorskih i regionalnih medija, a ne neko ko je stvarno u organizaciji protesta, i ko je na bilo koji način uključen u ono što će se odigrati 27. septembra”, kazao je Jovanović na press konferenciji.

Na pitanje novinara, šta misli ko stoji iza njegovog dovođenja na informativni razgovor, Jovanović je rekao kako je “pod mjerama tajnog nadzora”. “Znam da ANB ima moj dosije u koji mi već nekoliko godina ne dozvoljava da ostvarim uvid, što su mi priznali zvaničnim aktom. Znam da je ovo maslo ANB-a i ovo doživljavam kao nastavak progona koji s njihove strane traje na mene kao novinara i aktivistu civilnog sektora”, zaključio je Jovanović. (Bar info)
Portal Analitika