Fudbal

Bajern spremio novi ugovor za Gvardiolu

Izvršni direktor Bajerna Karl Hajnc Rumenige rekao je da je klub ponudio sjajan novi ugovor Pepu Gvardioli i da je uvjeren da će španski stručnjak prihvatiti ponudu.
Bajern spremio novi ugovor za Gvardiolu
Portal AnalitikaIzvor

Gvardioli ugovor sa Bavarcima ističe na kraju sezone i do sada je veliko interesovanje za njega pokazao Mančester Siti. Ipak, Rumenige smatra da će bivšem treneru Barselone biti teško da odbije ponudu Bavaraca.

„Optimista sam i mislim da će Gvardiola produžiti ugovor sa nama. Ima sjajnu ponudu na stolu, koju ne može jednostavno gurnuti u stranu. Imaćemo ozbijan razgovor sa Pepom u narednim neđeljama, pa ćemo vidjeti šta će se desiti. Želim da ponovo osvojimo Ligu šampiona, sa Gvardiolom na čelu“, rekao je Rumenige za Bild.

Otkako je na klupi zamijenio Jupa Hajnkesa, Gvardiola je sa njemačkim klubom osvojio dvije titule šampiona, Kup Njemačke, UEFA Superkup i FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo.

Sa Bajernom je do sada u dvije sezone stizao do polufinala Lige šampiona, đe su u dvije utakmice od njegovog tima bili bolji kasniji osvajači najjačeg klupskog takmičenja Real Madrid (5:0) i Barselona (5:3).

Portal Analitika