Društvo

Sajam nevladinih organizacija 16. oktobra u Podgorici

TACSO kancelarija u Crnoj Gori u saradnji sa Centrom za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO) - Resursnim centrom za NVO u Crnoj Gori organizuje NVO EXPO – Sajam nevladinih organizacija. Sajam će se održati u Podgorici, u Diplomatskoj kuli centra The Capital Plaza 16. oktobra 2015. godine od 10:00h do 19.00h.
Sajam nevladinih organizacija 16. oktobra u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

„Cilj ovog sajma, je da unaprijedi i poveća vidljivost aktivnosti organizacija civilnog društva (OCD)  i njihove uloge u demokratskim procesima. U vremenima raznih kriza nevladin sektor je postao most između svih nas, mjesto gdje se naše razlike njeguju i cijene, kolektivni vid borbe za bolje i ljepše sjutra. Stotine i stotine aktivista i aktivistkinja, svakodnevno vrijedno radi da bi poboljšali život u našim ulicama, gradovima i našoj zemlji. Zato su TACSO kancelarija u Crnoj Gori i Centar za razvoj nevladinih organizacija odlučili da im omoguće da se predstave na Sajmu nevladinih organizacija – NVO EXPO“, saopšteno je Portalu Analitika iz CRNVO, uz

poziv svim zainteresovanim nevladinim organizacijama u Crnoj Gori, koje ispunjavaju kriterijume, da popune prijavni formular i time sebi obezbijede mjesto na najvećem događaju ovog tipa u Crnoj Gori.

Kriterijumi za učešće na sajmu su :

-  da  nevladina organizacija  ima sjedište u Crnoj Gori i da je registrovana najmanje dvije godine prije objavljivanja ovog poziva

-  da posjeduje odgovarajući fond promotivnog materijala u štampanoj i/ili elektronskoj formi

-  da je njen rad prepoznat u lokalnoj zajednici

-  da dostavi pravilno popunjen prijavni formular

Prijave oganizacija koje ne ispunjavaju navedene kriterijume neće biti razmatrane. 

Broj organizacija koje će imati mogućnost da se predstave na sajmu je 50 a provjeru ispunjenosti krterijuma će sprovesti organizatori Sajma. TACSO i CRNVO će nastojati da osiguraju ravnomjernu zastupljenost organizacija iz sjeverne, centralne I južne regije Crne Gore.

Sajam će pratiti promotivna kampanja koja će doprinijeti kako vidljivosti događaja tako i samih izlagača. Sajam će osim predstavljanja OCD imati i druge sadržaje (panel diskusija o radu OCD i dr.) koji će ovu manifestaciju učniti dodatno atraktivnom za javnost.

TACSO Montenegro i CRNVO će pokriti sve troškove (put, hrana, smještaj) za predstavnike organizacija van Podgorice (za dva predstavnika po organizaciji) i obezbijediti sve tehničke uslove za uspješno predstavljanje organizacija.

Molimo nevladine organizacije da popunjeni formular pošalju TACSO Montenegro kancelariji najkasnije do 1. oktobra 2015. godine na e-mail: marija.ivancevic@tacso.org . Formular možete pronaći na http://www.crnvo.me/vijesti/crnvo-vijesti/9936-nvo-expo-sajam-nevladinih-organizacija.html 

Portal Analitika