Fudbal

Romario optužuje Dungu: Prijatelj si mi, ali...

Legenda brazilskog fudbala Romario, koji se već godinama bavi politikom, optužio je selektora Brazila Dungu da ne poziva u tim najbolje igrače, zbog ličnih interesa. On je naglasio da je, bez obzira na to što mu je Dunga prijatelj, "čudno da u selekciju ne poziva najbolje", prenio je "El pais".
Romario optužuje Dungu: Prijatelj si mi, ali...
Portal AnalitikaIzvor

"Dunga očigledno postupa u skladu sa interesima menadžera pojedinih fudbalera", rekao je Romario, bivši igrač PSV-a, Barselone i Valensije.

"Dunga mi je prijatelj, ali je on očigledno iskompromitovan. Ne zove u tim najbolje, jer iza toga stoje mnogi interesi. Selekcija u stvari pripada menadžerima koji žele da se obogate pozivima u reprezentaciju", bez dlake na jeziku ocjenjuje Romario.

Dunga je pozvao sljedeće igrače:
Golmani: Džeferson (Botafogo), Marselo (Gremio), Alison (Internasional);
Defanzivci: David Luiz, Markinjos (PSŽ), Miranda (Inter), Žil (Korintijans), Fabinjo (Monako), Rafinja (Bajern), Filipe Luis (Atletiko Madrid), Marselo (Real Madrid);
Vezisti: Luiz Gustavo (Volfzburg), Fernandinjo (Mančester Siti), Elijas, Renato Augusto (Korintijans), Daglas Kosta (Bajern), Lukas Lima (Santos), Lukas Moura (PSŽ), Vilijan (Čelsi), Filipe Kutinjo (Liverpul), Oskar (Čelsi);
Napadači: Firmino (Liverpul), Hulk (Zenit).

Kvalifikacije za Mundijal u Rusiji reprezentacija Brazila počinje 9. oktobra gostovanjem u Čileu, dok tri dana kasnije u Fortalezi dočekuje Venecuelu.

Portal Analitika