Politika

Jovanović: Ko je za promjene, taj treba da bude i za NATO

Crnogorska demokratska unija pozdravlja pojačanu političku aktivnost onih političkih subjekata koji su opredijeljeni da naša zemlja bude članica NATO. U ovoj partiji smatraju da je to korisno - kako u smislu objašnjavanja i promovisanja pozitivnih aspekata našeg učlanjenja u Alijansu, tako i u kontekstu razgovora sa građanima u vezi dugoročnih benefita koje će Crna Gora imati kada bude dio NATO - od bezbjednosnih, preko političkih, do ekonomskih.
Jovanović: Ko je za promjene, taj treba da bude i za NATO
Portal AnalitikaIzvor

Cdu takođe pozdravlja i interes drugih partija –  onih koje su protiv, kao i onih čiji je stav po ovom pitanju nedorečen i neodređen - da učestvuju u javnoj debati.

"Tu se mogu čuti razne ideje i interpretacije, koje, bez obzira na stepen utemeljenosti i ozbiljnosti, svakako doprinose konstituisanju javnog mišljenja o ovoj temi koja je od strateškog i životnog interesa za sve građane Crne Gore", kazao je Draško Jovanović, član Predsjedništva Cdu-a.

Cdu naglašava da je NATO agenda zapravo najjači podsticaj za ukupne drustvene, političke i ekonomske promjene i reforme.

"Ko je za promjene, taj treba da bude za NATO. NATO članstvo nije zamjena ili sredstvo za izbjegavanje reformi, već najbolja osnova i podsticaj za dalju izgradnju i jačanje demokratskih insitucija", kazao je Jovanović. 

On je podsjetio i da je vladajuća DPS sasvim jasno i nedvosmisleno usvojila NATO agendu kao svoju prioritetnu orijentaciju, što ukazuje na činjenicu da je u toj partiji sazrela svijest da su promjene neophodne i neizbježne.

Cdu prepoznaje potrebu pojedinih crnogorskih političara da svojim simpatizerima javno saopšte, da, iako su "protiv" vladajuće partije, ipak u NATO agendi vide zajednički cilj.  

"Smatramo da ovakve izjave vode ka većem međusobnom razumijevanju na crnogorskoj političkoj sceni i predstavljaju korak ka potrebnom okupljanju političkih subjekata oko stavova od opšteg nacionalnog interesa,  za što se Cdu zalaže od svog osnivanja", istakao je Jovanović

Istovremeno, on smatra manje smislenom tezu da je članstvo u NATO okrenuto protiv jedne ili druge stranke.

"To nije i ne može biti slučaj. Želimo da podsjetimo da postoji mnogo važnija legitimna i opravdana motivacija i podsticaj da neko bude opredijeljen za naše članstvo u Alijansi nego što je to odnos prema nekoj političkoj pariji, pamakar se radilo i o DPS. Ko je za Crnu Goru, njenu cjelovitost i integritet, evro-atlansku orijentaciju i perspektivu, za bolju, sigurniju i snažniju Crnu Goru - taj je i za NATO!", zaključio je Jovanović.

Cdm

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
G Guest_80894
24.09.2015. 14:18

Mislite da nije KOCNICA za NATO i EU, LIDER koji je cirka 30.godina na VLASTI ? I zar mislite da tako mozemo da udjemo u RED CIVILIZOVANIH ZEMALJA-TESKO brate?? TO JE po meni KOCNICA BR,1. a ne Branko Radulovic i Vojvoda Mandic ??? To nijesu ZAPADNE VRIJEDNOSTI - niti postilati DEMOKRATIJE zar NE ?? PLISS, tell me - molim vas ??

4
1