Abiznis

ALSTOM: Francuska kompanija u projektu podvodnog kabla

Vodeća francuska kompanija Alstom u primjeni i širenju inovativnih i ekološki poželjnih tehnologija za sektore energetike, transporta i prenosa energije, učestvovaće u nastavku realizacije projekta povezivanja energetskim kablom Italije i Crne Gore, pišu Dnevne novine.
ALSTOM: Francuska kompanija u projektu podvodnog kabla
Portal AnalitikaIzvor

Alstom posluje već 130 godina u oblasti energetike, prisutna je na svim kontinentima i zapošljava više od 17.000 ljudi.

Alstom je izabran od firme "Toshiba T&D Evrope" koja je zadužena za gradnju dvije zemaljske stanice, jednu kod Peskare drugu kod Kotora.

O koliko velikoj i značajnoj kompaniji je riječ najbolje pokazuje podatak da svaka četvrta sijalica u svijetu dobija napajanje iz postrojenja koje je izgradio Alstom.

Za projekat energetskog povezivanja Crne Gore i Italije, Alstom će izraditi i instalirati HVDc tehnologiju koja podrazumjeva prenos energije visokim jednosmjernim naponom.

Oprema će se izrađivati u objektima Alstoma u San Đovaniju i Noventa di Piave u Italiji, a dio u Feniksu u Sjedinjenim Američkim Državama.

"Ovaj projekat je most povezivanja balkanskih zemalja i omugićiće veći prenos zelene energije proizvedene iz obnovljivih izvora. To je dobro i u skladu sa politikom kompanije Alstom koja i ima za cilj da uključi što više čiste energije prema evropskim električnim mrežama", rekao je viši predsjednik Alstom Grid-a Patrik Palas.

Kako sada stvari energetski kabl kojim će biti povezana Italija i Crna Gora biće u funkciji početkom 2017. godine.

rtcg.me

Portal Analitika