Politika

Živković: Postojao prijedlog da Radulović i poslanici podnesu ostavke

Predsjednik Opštinskog odbora Nove srpske demokratije iz Berana Radojica Živković potvrdio je u izjavi za Pobjedu da je, na sjednici predsjednika opštinskih odbora svih konstituenata Demokratskog fronta, tražio da funkcioneri tog političkog saveza u Skupštini Crne Gore, uključujući i potpredsjednika parlamenta Branka Radulovića, podnesu ostavke na radnim tijelima.
Živković: Postojao prijedlog da Radulović i poslanici podnesu ostavke
Portal AnalitikaIzvor

Živković je na ovaj način indirektno potvrdio i tvrdnje sad već bivšeg predsjednika Opštinskog odbora Nove iz Bijelog Polja Slavka Fuštića. Fuštić, koji je u srijedu podnio ostavku na mjesto predsjednika Nove Bijelo Polje, naveo je da je zahtjeve iz pisma koje je uputio Predsjedništvu DF-a i u kojem je tražio da u slučaju neuspjeha protesta njihovi funkcioneri podnesu ostavke, u nešto blažoj formi na sjednici predsjednika opštinskih odbora svih konstituenata DF-a, iznio i Živković.

Iako je predsjednik Nove u Beranama u izjavi za Pobjedu istakao da Fuštićeve tvrdnje nijesu do kraja tačne, ipak je potvrdio da je i sam tražio ostavke.

- Samo se razmatrala moguć nost da funkcioneri u Skupštini na radnim tijelima podnesu ostavke, kao i da potpredsjednik Skupštine eventualno da ostavku. To je bio samo prijedlog, ništa ultimativno. Nema to veze sa onim što je Fuštić pričao. Biće protesti, mi idemo na proteste - rekao je Živković Pobjedi.

Podsjećanja radi, Slavko Fuštić podnio je u srijedu ostavku na mjesto predsjednika Nove u Bijelom Polju i napustio partiju, jer u vrhu DF-a nijesu imali razumijevanja za pismo koje je uputio Predsjedništvu, a u kojem je tražio da poslanici i odbornici DF-a, osim onih u Beranama i Kolašinu, najkasnije do početka protesta zakazanih za 27. septembar podnesu ostavke i trajno napuste Skupštinu Crne Gore i lokalne parlamente. Tražio je, takođe, da se poslanici DF-a i rukovodioci protesta prije njihovog početka javno obavežu da će, u slučaju njihovog neuspjeha, izaći iz politike.

Bivši predsjednik bjelopoljskog ogranka Nove Slavko Fuštić negirao je informacije da je u Bijelom Polju bilo puča unutar Demokratskog fronta, navodeći da nije tačna informacija da su svi konstituenti osim DNP-a podržali njegovo pismo Predsjedništvu DF-a u kojem se traži povlačenje iz politike svih lidera ako ne uspiju protesti. - To nije tačna informacija - rekao je Fuštić ne želeći da iznosi više detalja.

Pobjeda

Portal Analitika