Fudbal

VIDEO: Selta pregazila Barsu, Real slavio u Baskiji!

Fudbaleri Selte pregazili su Barselonu rezultatom 4:1 u meču petog kola španske Primere. Domaćin je u Vigu odigrao savršenu utakmicu, koristio svaku priliku i na kraju zasluženo nanio težak poraz aktuelnom šampionu Španije i Evrope. Katalonci su djelovali anemično i nezainteresovano, gotovo svi čekali da Mesi ponovo učini nešto, a meč je riješen za četiri minuta.
VIDEO: Selta pregazila Barsu, Real slavio u Baskiji!
Portal AnalitikaIzvor

Upravo je fudbaler koji je ponikao na ’Nou Kampu’ načeo mrežu odličnim udarcem u 26. minutu. Nolito je prihvatio jedan odbitak i sa lijeve strane, iz veoma teškog ugla savršeno pogodio suprotne rašlje. Već u sljedećem pravom napadu Jago Aspas iskoristio je početničku grešku Pikea i nokautirao rivala. 

Kada su svi mislili da slijedi snažan pritisak Barse, Selta je potvrdila trijumf. Poslije još jednog kornera, odbrana je ispucala loptu. Ona je stigla do Aspasa koji je jednim potezom izbacio Alveša, usamljen je trčao nekih 50 metara i potom rutinski pogodio. Gosti konačno smanjili na deset minuta do kraja meča. Mesi je ponovo izmislio dodavanje za Nejmara koji je prihvatio loptu i poslao je kroz noge golmana za 3:1. Međutim samo tri minuta kasnije Gvideti je nokautirao katalonskog giganta za ogromnih 4:1.

Real je iskoristio je težak poraz Barselone u Vigu i trijumfom na teškom gostovanju u Bilbau (2:1) izbio na prvo mjesto na tabeli. Madriđani imaju 13 bodova, koliko i Selta, ali oni su lideri zbog bolje gol razlike! Junak nove pobjede Reala svakako je Karim Benzema, dvostruki strijelac i od večeras novi prvi strijelac lige zajedno sa Kristijanom Ronaldom. Obojica su postigli po pet pogodaka.

Francuski reprezentativac prvi put je matirao Iraizoza u 19. minutu. Kejlor Navas bio je na visini zadatka, međutim, nije uspio da obori rekord Migela Anhela (golman Madriđana iz sedmdesetih) star 40 godina, pošto je u 67. minutu ipak primio prvi gol u ovom šampionatu. Razlog više da žali imaće kada čuje da mu je za to nedostajalo samo četiri minuta. U tome ga je sprečio mladi napadač Atletika Sabin. Ali, radost je kratko trajala. Igrao se 70. minutu kada je Isko izvanredno proigrao Benzemu, ovaj se ubacio ispred Ronalda i pogodio za konačnih 1:2.

Utorak:

Atletiko Madrid – Hetafe 2:0 (1:0)

/Grizman 4, 90/

Espanjol – Valensija 1:0 (1:0)

/Alvarez 18/

Granada – Real Sosijedad 0:3 (0:2)

/Agireče 7, 33, 79/

Srijeda:

Selta – Barselona 4:1 (2:0)

/Nolito 26, Jago Aspas 30, 56, Gujdeti 83 - Nejmar 80/

Levante – Eibar 2:2 (0:1)

/Morales 52, Dejverson 90 - Baston 11, 48/

Rajo Valjekano – Sporting Hihon 2:1 (1:0)

/Trashoras 40pen, Havi Gera 48 - Džoni 50/

Atletik Bilbao – Real Madrid 1:2 (0:1)

/Sabin 67 - Benzema 19, 70/

22.00: Las Palmas – Sevilja

22.00: Malaga – Viljareal

Četvrtak:

22.05: Betis – Deportivo La Korunja

 

Portal Analitika