Društvo

Pavićeviću i Krković određen pritvor do 72 sata

Specijalni tužilac odredio je zadržavanje od 72 sata bivšem predsjedniku Opštine Bar Žarku Pavićeviću i bivšoj direktorici Zavoda za izgradnju Bara Danijeli Krković, saopšteno je iz Kabineta Vrhovnog državnog tužioca Portalu Analitika nakon njihovog saslušanja.
Pavićeviću i Krković određen pritvor do 72 sata
Portal AnalitikaIzvor

- Po nalogu specijalnog tužioca, jutros je u Baru lišen slobode bivši predsjednik opštine Bar zbog osnova sumnje da je izvršio produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja. Lišena je slobode i D.K, takođe iz Bara, zbog osnova sumnje da je izvršila produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja putem pomaganja i krivično djelo falsifikovanje službene isprave.

Kako je za TV Vijesti danas kazao, ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević zadovoljan je zajedničkim radom.

- Želim da iskažem zadovoljstvo o jednoj dobroj saradnji Specijalnog tužilaštva i Uprave policije u ovom i u prethodnim predmetima, i da iskažem zadovoljstvo jednim agilnijim radom Specijalnog tužilaštva, koje u posljednje vrijeme primjećuje javnost, a i državne institucije - kazao je Konjević.

Podsjećamo, prije nego što je postao gradonačelnik Bara, Pavićević je bio na čelu Zavoda za izgradnju Bara.

Pavićević je treći gradonačelnik u Crnoj Gori koji je uhapšen. Prije njega su uhapšena dva gradonačalnika Budve, prvo Rajko Kuljača, a potom Lazar Rađenović, obojica zbog sumnje u zloupotrebu službenog položaja.

Portal Analitika