Društvo

DŽOMIĆ: Sveštenim licima nije mjesto na partijskim protestima, pa ni na onim ove nedjelje

Ukoliko su tačne ocjene da Vlada Nacrtom zakona o slobodi vjeroispovijesti pokušava da natjera mitropolita Srpske pravoslavne crkve Amfilohija da ne iznosi stavove o NATO savezu, takva namjera imaće suprotan efekat, kazao he za Atlas televiziju protojerej SPC Velibor Džomić.
DŽOMIĆ: Sveštenim licima nije mjesto na partijskim protestima, pa ni na onim ove nedjelje
Portal AnalitikaIzvor

- Svako ko poznaje mitropolita Amfilohija - a ljudi iz države ga dobro poznaju - zna da se njemu ne može skretati pažnja na taj način. Na osnovu onoga koliko ga ja znam, i kao čovjeka i kao mitropolita, a mislim da ga znam dosta dobro, to može da izazove samo kontraefekat, jer je to apelovanje na nečiju slobodu da iznese svoje mišljenje.

Na pitanje da li je Mitropolija crnogorsko-primorska SPC uključena u organizaciju protesta opozicije koji su zakazani za nedjelju, Džomić odgovara:

- Lično nijesam, a ni Mitropolija nije uključena u organizaciju protesta koji se 27. septembra održavaju u Podgorici, niti je iko od nas tražio tu vrstu podrške. Mi znamo ko su organizatori, znamo i da sveštenim licima nije mjesto na partijskim protestima. Mi imamo pravo na proteste povodom nekih društvenih tema, na pristojan i civilizovan način. Ovi protesti su jedan vid političke borbe opozicije i vlasti, i mi u tome ne učestvujemo.

Džomić je takođe naglasio da nijesu dobili poziv za učešće na protestima i na tome zahvalio liderima.

Izvor: Atlas televizija

Foto: 

Portal Analitika