Svijet

Orban za raspodjelu izbjeglica po svijetu, ne samo Evropi

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da cio svijet treba da preuzme teret smještaja izbjeglica i migranata, a ne samo članice Evropske unije.
Orban za raspodjelu izbjeglica po svijetu, ne samo Evropi
Portal AnalitikaIzvor

Orban se snažno protivi kvotama za smještaj migranata unutar EU, ali je danas rekao da su kvote za cio svijet jedan od predloga koji će predstaviti na samitu EU danas u Briselu.

"Treba da uključimo cio svijet u rješavanje izbjegličke krize, migrantske krize ili kako mi Mađari to zovemo migracije ljudi", rekao je Orban.

Mađarski premijer je takođe ponovio predlog članicama EU da pomognu Grčkoj u zaštiti granica kako bi se spriječio priliv migranata na evropski kontinent, tako što bi članice slale dobrovoljce u takve misije

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.