NATO

Članstvo u NATO garantuje direktne strane investicije

Danas je u Akademiji znanja u Budvi održana tribina o značaju ulaska Crne Gore u NATO savez.
Članstvo u NATO garantuje direktne strane investicije
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Učesnici u diskusiji bili su ministar prosvjete Predrag Bošković, ambasador Republike Slovačke u Crnoj Gori František Lipka,  predstavnica političke partije Ujedinjena reformaska akcija Božena Jelešić, komandant kontingenta Vojske Crne Gore u misiji ISAF u Avganistanu potpukovnik Igor Knežević, dekan Fakulteta za biznis i turizam prof. dr Rade Ratković i predsjednik Atlantskog saveza Crne Gore dr Savo Kentera.

Pred punom salom građana, prisutne je u ime domaćina pozdravio predsjednik Opštine Budva doc. dr Srđa Popović istakavši da se ulaskokm u NATO savez beneficije za Budvu mogu posmatrati sa bezbjedonosnog i ekonomskog aspekta, jer turisti očekuju i putuju u bezbjedne i sigurne destinacije, a istovremeno članstvo garantuje direktne strane investicije koje Budvi i Crnoj Gori treba da donesu finansijski prosperitet.

Pitanja koja su najviše interesovala budvane bila su usmjerena na podatke o turističkom razvoju, porastu krupnih investicionih ulaganja i primjere pozitivnih iskustava zemalja članica nakon priključenja NATO savezu.

Današnja tribina realizovana je u okviru projekta “Speaking tour“ koju organizuju Komunikacioni tim Savjeta za članstvo u NATO, Višegradska grupa, Ambasada Slovačke u Crnoj Gori i jedinica lokalne samouprave.

Portal Analitika