Društvo

“Diplomatijom u vinogradu” završena još jedna uspješna berba

Danas je manifestacijom “Diplomatija u Vinogradu” zaključena još jedna uspješna berba Kompanije “13. Jul Plantaže”. Završnoj svečanosti berbe su prisustvovali članovi diplomatskog kora, međunarodnih organizacija, predstavnici Vlade Crne Gore, parlamentarnih političkih partija u Crnoj Gori, odbornici opštinskog parlamenta i predstavnici medija.
“Diplomatijom u vinogradu” završena još jedna uspješna berba
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Prisutne je pozdravila Verica Maraš, izvršna direktorica Kompanije “13. Jul Plantaže, rekavši da sada već može da konstatuje da je Berba 2015. ostvarena u izuzetnom obimu i kvalitetu,

“Pošto mi beremo vinsko grožđe po kategorijama kvaliteta ova godina će biti upamćena kao godina vrhunske berbe sa sirovinama za najbolja vrhunska vina i to u čak 85 % od ukupno ubranog grožđa”- zaključila je Maraš.

Prisutne je pozdravio i Petar Ivanović, Ministar Poljoprivrede, koji je dao i lični doprinos berući poslednje grozdove u Berbi 2015, kazavši da ga raduje što je pored vinskog i konzumnog grožđa, breskve i nektarine, na imanju “Plantaža” vidan napredak i zasada Masline, pa se na poljoprivrednom dobru može izvršiti i disperzija rizika po ovim kulturama. Poželio je da sledeća godina bude normalna, ni sušna kao ova ni kišna kao prošlogodišnja i da se sa kvalitetom Plantaže i uopšte vinarstvo iz Crne Gore izbori sa evropskom i svjetskom konkurencijom.

“Manifestacija “Diplomatija u vinogradu” je imala i takmičarski karakter pa je ubravši najveću količinu grožđa pobjedu odnijela Irena Tatarzynska, ambasadorka Poljske i osvojila nagradu Vina iz exluzivnog programa “Stari podrum - Zlatna berba 2011”,  drugo mjesto osvojio je Mladen Petrov Tchervenjkov, Ambasador Bugarske, a nagrađen je vinom Vranac  u boci od 3 litra u eksluzivnom drvenom okviru, dok je treće mjesto osvojio predstavnik Ambasade Češke Karel Rotrekl osvojivši nagradu vina iz programa Pro Anima.

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
G Guest_34537
23.09.2015. 14:09

Samo vi cekajte da vidite je li KOMENTAR prikladan za REZIM -KOMENTAR je ISTINIT ,jasno je meni da ISTINA nije REVOLUCIONARNA ali ako budete neobjavljivali BRZE KOMENTARE ja necu pisati dje mi je za RANKA onaj PRVI oko MANDATA otd,,,,, nijesam provjerio jos za MARASKU jeste li objavili idem sada da vidim .

1
0
G Guest_34537
23.09.2015. 13:21

Verica Maraš, JEL to ovn te PRIMALA 10. HILJADA EURA mjesecnu PLATU -a PLANTAZE srozane joj AKCIJE sa 2 EURA na o,11 centi i u DUGOVIMA do GRLA koje ce vracati NAROD CRNE GORE a ako ih budu PRODAVALI onda ce cijena biti samo 1. EURO zbog DUGOVA koji je veci od njegove IMOVINE ?? A Verica jos zvršna direktorica Kompanije “13. Jul Plantaže, , mada sve jedno i da nije , bilo bi sjasi kurta za NARODNE IMOVINE da uzjase MURTA itd,,, NEVJEROVATNO 10.HILJADA EURA PLATICA bilo ovdje na ANALITIKU ima ARHIVA pronadjite ?

1
0