Društvo

“Diplomatijom u vinogradu” završena još jedna uspješna berba

Danas je manifestacijom “Diplomatija u Vinogradu” zaključena još jedna uspješna berba Kompanije “13. Jul Plantaže”. Završnoj svečanosti berbe su prisustvovali članovi diplomatskog kora, međunarodnih organizacija, predstavnici Vlade Crne Gore, parlamentarnih političkih partija u Crnoj Gori, odbornici opštinskog parlamenta i predstavnici medija.
“Diplomatijom u vinogradu” završena još jedna uspješna berba
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Prisutne je pozdravila Verica Maraš, izvršna direktorica Kompanije “13. Jul Plantaže, rekavši da sada već može da konstatuje da je Berba 2015. ostvarena u izuzetnom obimu i kvalitetu,

“Pošto mi beremo vinsko grožđe po kategorijama kvaliteta ova godina će biti upamćena kao godina vrhunske berbe sa sirovinama za najbolja vrhunska vina i to u čak 85 % od ukupno ubranog grožđa”- zaključila je Maraš.

Prisutne je pozdravio i Petar Ivanović, Ministar Poljoprivrede, koji je dao i lični doprinos berući poslednje grozdove u Berbi 2015, kazavši da ga raduje što je pored vinskog i konzumnog grožđa, breskve i nektarine, na imanju “Plantaža” vidan napredak i zasada Masline, pa se na poljoprivrednom dobru može izvršiti i disperzija rizika po ovim kulturama. Poželio je da sledeća godina bude normalna, ni sušna kao ova ni kišna kao prošlogodišnja i da se sa kvalitetom Plantaže i uopšte vinarstvo iz Crne Gore izbori sa evropskom i svjetskom konkurencijom.

“Manifestacija “Diplomatija u vinogradu” je imala i takmičarski karakter pa je ubravši najveću količinu grožđa pobjedu odnijela Irena Tatarzynska, ambasadorka Poljske i osvojila nagradu Vina iz exluzivnog programa “Stari podrum - Zlatna berba 2011”,  drugo mjesto osvojio je Mladen Petrov Tchervenjkov, Ambasador Bugarske, a nagrađen je vinom Vranac  u boci od 3 litra u eksluzivnom drvenom okviru, dok je treće mjesto osvojio predstavnik Ambasade Češke Karel Rotrekl osvojivši nagradu vina iz programa Pro Anima.

Portal Analitika