Kultura

DEAC: Međunarodni festival ultrakratkog filma u Cadmus Cineplex-u

Najbolji filmovi sa Međunarodnog festivala ultrakratkog filma (Extra Short Film Festival) biće danas i sjutra prikazani u Cadmus Cineplex-u u Budvi od 20 časova.
DEAC: Međunarodni festival ultrakratkog filma u Cadmus Cineplex-u
Portal AnalitikaIzvor

Program "80 najboljih" iz kolekcije ESF festivala sadrži nagrađivane filmove, kao i druge najbolje filmove iz dugogodišnje istorije festivala. Direktor ESF festivala je aktuelni rezident Dukley European Art Community, Dmitrij Bulnjigin.

Kako su saopštili organizatori događaja - Dukley European Art Community i Cadmus Cineplex - reprizni termini projekcija su 24. i 25. septembar u 15 časova.

- Extra Short Film Festival organizuje se od 2000. godine. Specifičost festivala je ograničenje dužine filmova koji učestvuju u takmičarskom programu: ne duže od jednog minuta, a da uz to svaki film ima neke osnove tzv. "velikog fima" - naziv, siže i zaključak. Pravo učestvovanja na festivalu imaju svi žanrovi i pravci savremene vizuelne kulture. Geografija učesnika festivala je široka: od Argentine do Šri Lanke. Veliki broj autora čine savremeni umjetnici različitih generacija i profesionalni reditelji animiranog i igranog filma, kao i amateri, studenti, radnici, domaćice i penzioneri. Međunarodni žiri svake godine bira laureate nagrada i Gran prija festivala. Dosadašnji dobitnici bili su autori iz Rusije, Australije, Bugarske, Njemačke, Španije, Ukrajine, Hrvatske i Japana - navode iz DEAC.

Portal Analitika