Turizam

U Beogradu predstavljen Luštica Bay vrijedan 1.1 milijardu eura

Luštica Bay, novi turistički grad na Jadranu, u koji će biti uloženo ukupno 1,1 mlijardu eura, predstavljen je juče u Beogradu, u saradnji sa Srpskom asocijacijom menadžera (SAM), navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.
U Beogradu predstavljen Luštica Bay vrijedan 1.1 milijardu eura
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Novi turistički centar koji se gradi na neizgrađenom dijelu poluostrva Luštica nadomak Tivta predstavljen je na koktelu koji je SAM organizovao za predstavnike biznisa i zvanice iz javnog života.

Integrisani projekat planiran je da ponudi sedam hotela, 2 marine sa podrškom za vezivanje i 226 vezova, profesionalni golf teren sa 18 rupa sa potpisom Gerija Plejera, više od 1.000 apartmana, preko 500 vila i gradskih kuća, Thalasso Centar, trgovačke sadržaje, školu, gradski centar i potrebnu infrastrukturu. U pitanju je najveća greenfield investicija u ovom dijelu Evrope, a period izgradnje planiran je u nekoliko faza tokom 25 godina.

“Izgradnja Luštica Bay-a, smještenog na raskrsnici između Bokokotorskog zaliva i Budvanske rivijere, počela je prije dvije godine. Ovog maja je prvih 70 vlasnika dobilo svoje ključeve i uselilo se u svoje završene stanove. Do kraja 2017. godine biće završena prva faza projekta, što podrazumijeva da bude operativna marina sa 176 vezova, završeno Marina naselje, prvi od sedam hotela i neophodna infrastruktura”, naveo je Rudiger Flajge /Ruediger Fleige/ director marketinga i prodaje kompanije Luštica Development koja razvija projekat.

bg1

Luštica Development AD je osnovana 2008. godine, kao  zajednički poduhvat švajcarskog Orascom Development Holding-a (90%) i Vlade Crne Gore (10%). Zajednički projekat , Luštica Bay, podrazumijeva izgradnju integrisane turističke destinacije na Jadranu na prostoru od 690 hektara, uz poštovanje visokih eko standarda i očuvanje netaknute prirode. Na prodaju je mnoštvo različitih tipova nekretnina, uključujući stanove, gradske kuće i vile, sa cijenama koje počinju od 235.000 eura koliko košta studio apartman.

Orascom Development je danas vodeći lider u izgradnji potpuno integrisanih gradova, sa najjačom pozicijom u Egiptu i na Srednjem stoku. U Evropi razvija projekte u Crnoj Gori, Velikoj Britaniji i Švajcarskoj.

Portal Analitika