Politika

PUPI: Penzionerima mjesto na protestima

Penzionerima je mjesto na protestima, poručio je predsjednik Partije udruženih penzionera i invalida Vojo Vuletić, navodeći da se moraju izboriti za povoljniji socijalni i materijalni položaj.
PUPI: Penzionerima mjesto na protestima
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Vuletić je kazao da ga je više penzionera pitalo hoće li ići na proteste „i ima li nade da smijene ovaj zločinački režim“.

„Odgovorio sam da gospodar može da vlada samo uz poslušnost naroda. Ako narod otkaže poslušnost, gospodar prestaje da vlada. Poznato je da je gospodar Đukanović za sve vrijeme svog gospodarenja „poslušnost“ crnogorskog naroda obezbjeđivao koruptivnim metodama, putem straha i ucjena, kupovinom ličnih karata, snagom partitokratitije, bezakonja i nepotizma, strogom kontrolom institucija sistema“, naveo je Vuletić u izjavi dostavljenoj agenciji MINA.

On je rekao da, kao opoziciona snaga koja čini Demokratski front, protiv „okupacionog režima“ ustaju mirnim protestima i svoju snagu i opimizam crpe iz nezadovoljstva naroda. „Okanimo se lažnih autoriteta koji su nas sve ove godine svog vladanja obmanjivali svojim obećanjima“.

Penzionere su, kako je rekao Vuletić, stalno pljačkali i u više navrata bez mislosti zakidali njihova primanja.

„Uvaženi penzioneri, nama je mjesto na protestima, bez obzira na to kojoj partiji pripadamo. Moramo se izboriti za svoj povoljniji socijalni i materijalni položaj i ukupni položaj u društvu. Svaka vlast koja ne vodi računa o penzionerima nije dobra vlast, a mi se moramo potruditi da nađemo svoje mjesto u ovom društvu i svugdje gdje se rješavaju životna pitanja penzionera moramo naći svoje mjesto“, kazao je on.

Prema riječima Vuletića, jedan mislilac je rekao da je najveća nesreća za jedan narod kad se preda.

„Siguran sam da se ovaj narod nikad nije predavao, kao što se predaju rukovodstva dijela opozicionih partija nekom spontanitetu, bez želje da se aktivno bore za promjene. Neće biti da će dio naroda poći njihovim primjerom“, poručio je Vuletić.

Izvor: MINA; foto: cdm.me

Portal Analitika