Društvo

Lazović otvorio Fabriku znanja, događaj posvećen informacionim tehnologijama

Potpredsjednik Vlade i ministar za informaciono društvo i telekomunikacije prof. dr Vujica Lazović, otvorio je danas na Univerzitetu Donja Gorica Fabriku znanja, događaj posvećen informacionim tehnologijama u okviru ovogodišnjih Otvorenih Dana Nauke.
Lazović otvorio Fabriku znanja, događaj posvećen informacionim tehnologijama
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Okupljene đake, studente, profesore i zvanice pozdravio je u ime domaćina rektor UDG prof. dr Veselin Vukotić. Nakon rektora Vukotića, okupljenima se obratio i predsjednik kompanije Comtrade Veselin Jevrosimović, koji je istakao značaj ove manifestacije, kako za kompaniju Comtrade, tako i za društvo u cjelini, jer je riječ o vodećoj IT manifestaciji u regionu, koja pokušava da poveća informatičku pismenost kod mlađih generacija.

Nakon predsjednika Jevrosimovića okupljene je pozdravila ministarka nauke prof. dr Sanja Vlahović, koja se zahvalila na partnerskom odnosu koji traje već pet godina, gdje smo udruženi u zajedničkoj misiji promocije nauke u društvu postigli mnogo za ovaj kratak period.

„Fabrika znanja predstaviće se ove godine velikim brojem tribina, radionica, kvizova znanja, ali i spektakularnom izložbom „Fotonika“, posvećenoj nauci o svjetlosti. Prema najavama ovaj događaj za dva dana koliko traje, ugostiće preko 2.500 đaka iz različitih crnogorskih gradova. Za ovo popodne, u terminu od 18 do 21h planirana su predavanja za studente, koja će se održati u prostorijama Digitalizuj.me, u City kvartu“, stoji u saopštenju Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije.

 

 

 

 

 

 

 

 

Portal Analitika