Politika

FUŠTIĆ: Podnosim ostavku, organizuju proteste jer u parlamentu ne mogu da urade ništa

Predsjednik OO Nove srpske demokratije u Bijelom Polju Slavko Fuštić najavio je da će vratiti odbornički mandat na prvoj sjednici lokalnog parlamenta. On je istakao da čelnici DF-a organizuju proteste zato što u parlamentu ne mogu da urade ništa, a da u istom "sjede do posljednjeg dana pred prosteste".
FUŠTIĆ: Podnosim ostavku, organizuju proteste jer u parlamentu ne mogu da urade ništa
Portal AnalitikaIzvor

Funkcioner NOVE iz Bijelog Polja Slavko Fuštić je kazao da je ostavku podnio zbog pisma koje je namjeravao da interno proslijedi predsjedništvu DF-a, za šta su mu ljudi iz vrha DF rekli da će ga u tom slučaju isključiti iz stranke.

U pismu je naveo da traži prije protesta 27. septembra da poslanici i odbornici DF-a podnesu ostavke na te funkcije, i trajno napuste Skupštinu Crne Gore kao i lokalne parlamente.

On je tražio da se poslanici DF-a javno obavežu da ukoliko dođe do neuspjeha protesta napuste politiku.fustic1

"Jer moramo biti iskreni prema građanima. Tako da građanin koji na naš poziv dođe na proteste mora dobiti ili prelaznu vladu ili nove ljude u opoziciji", naveo je Fuštić.

On je istakao da ga posebno čudi što je u zadnjem momentu odlučeno da građani sjevernih i opštine Bar protestuju u svojim opštinama a ne na glavnom skupu u Podgorici. „Na ovaj način ispada da će skup u Podgorici biti efikasniji ukoliko na njemu ne budu građani sjevernih opština i Bara. Sa njenovim zahtjevom saglasno je dvadesetak članova opštinskog odbora stranke.

Dosadašnji lider OO Nove u Bijelom Polju naglašava da je zahtjeve iz pisma uputio predsjedništvu DF-a na sjednici predsjednika opštinskih odbora u prvoj polovini godine, ali da odgovor nisam dobio.fustic2

"Takođe na istoj sjednici slične zahtjeve je postavio predsjednik OO NSD Berane Radojica Živković“, kazao je Fuštić.

On je naglasio da je cijelo vrijeme mandata radio u interesu srpskog naroda i građana Bijelog Polja i da je uvijek i bezrezervno zastupao opozicione stavove.

 

Portal Analitika