Politika

URA: Organizovani kriminal ugrožava sigurnost svih građana

Zbog organizovanog kriminala i korupcije Crna Gora postaje zemlja u kojoj ne važe zakoni već sila jačeg i beskrupuloznijeg, po pravilu povezanog sa vlašću. Sadašnja vlast, koju čini DPS-SDP-BS, je Crnu Goru srozala i dovela do toga da u njoj žive uplašeni građani, koji, osim što su na ivici egzistencije, počinju da strahuju i za fizičku sigurnost. Podmetnute eksplozije, zapaljeni automobili, reketiranje, zelenašenje i provalne krađe postale su svakodnevica.Umjesto da se iskreno posveti sasijecanju organizovanog kriminala u korijenu, kao što rade odgovorne vlade, njeni najviši predstavnici zabijaju glavu u pijesak i vrijeđaju građane tvrdeći da "u ovoj fazi, organizovani kriminal više nije problem Crne Gore". To poručuje vicepremijer Duško Marković, i to pošto se po nalogu specijalnog tužioca već drugi put hapsi član kabineta premijera, saopšteno je Portalu Analitika iz Građanskog pokreta URA.
URA: Organizovani kriminal ugrožava sigurnost svih građana
Portal AnalitikaIzvor

Članica Koordinacionog odbora Građanskog pokreta URA Milena Bešić ističe da osim građana, svaka odgovorna vlast treba da uvaži i poruke predstavnika međunarodne zajednice koji upozoravaju na pošast koja drma temelje crnogorskog društva.

„Potpredsjednik Sjedinjenih država (SAD) Džozef Bajden, nakon izleta potpredsjednika Vlade, bio decidan da Crna Gora treba da "jača napore u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala". Po ko zna koji put juče je DPS-SDP-BS vlast na "nedostatak konkretnih rezultata u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala" podsjetio šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Mitja Drobnič. Pretpostavka za beskompromisnu bitku i dobijeni rat protiv kriminalnih klanova i njihovih članova u raznim djelovima vlasti i državnog aparata su političke promjene koje treba da dovedu do široke saglasnosti da započne sveobuhvatna odbrana elementarnih interesa Crne Gore i njenih građana. Osim u Budvi, ona mora na ozbiljan način da se razvije i u drugim crnogorskim opštinama, u kojima DPS i njeni sateliti pozicije vlasti zloupotrebljavaju za pljačku državnih resursa“, zaključila je Bešić. 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.