Politika

ĐUKANOVIĆ: Protest ispred Skupštine će trajati dok ne formiramo prelaznu vladu

Šef poslaničkog kluba Demokratskog fronta Milutin Đukanović kazao je da je DF MUP-u danas prijavio protest zkazan za 27. septembar i istakao da će se pomenuti skup održati ispred Skupštine Crne Gore.
ĐUKANOVIĆ: Protest ispred Skupštine će trajati dok ne formiramo prelaznu vladu
Portal AnalitikaIzvor

Prema njegovim riječima cilj protesta je da se „izrazi nezadovoljstvo zbog teške materijalne situacije u kojoj se nalaze građani Crne Gore“.

- Kao i zbog politike stalnog zaduživanja koju vodi Vlada i koja nema nikakav plan za omogućavanje boljeg života građana – poručio je Đukanović na današnjoj konferenciji za medije u Skupštini Crne Gore.

Upitan da prokomentariše koliko će trajati protesti Đukanović je rekao da „će protesti trajati dok se ne ispune zahtjevi DF-a“.

- Osnovni zahtjev je formiranje prelazne vlade koja bi omogućila održavanje fer i poštenih izbora – rekao je Đukanović. 

On je kazao da još uvijek očekuju odgovor MUP-a da li će im biti dozvoljeno okupljanje ispred Skupštine i da će nakon toga saopštiti svoj stav.

Đukanović je pozvao „uniformisane sugrađane da ne nasjedaju na određene poruke aktuelnog režima i krugova bliskih vlasti“.

- Mi očekujemo od njih da se ponašaju korektno jer su i oni žrtve manipulacija i lošeg ekonomskog stanja koje je proizvela aktulena vlast. Mi želimo da izrazimo svoj protest u skladu sa Ustavom Crne Gore i svim međunarodnim standardima i valjda na to imamo pravo. Panika koju iskazuje režim više govori o njihovoj slabosti – rekao je Đukanović.

Govoreći o funkcioneru NOVE iz Bijelog Polja  Slavku Fuštiću koji je napuštio partiju, Đukanović je kazao da je „očigledno da postoje određeni pritisci i da režim koristi priliku da utiče na pojedince“.

Đukanović je rekao da je Fuštić do prije pet dana podržavao proteste i da je bio "jedan od najradikalnijih" po tom pitanju i tražio da protesti počnu što prije.

Šef poslaničkog kluba DF-a je saopštio da su  u prijavi MUP-u naveli da očekuju nekoliko hiljada ljudi.

- Protest prevazilazi političke stranke i mi očekujemo da će doći veliki broj pristalica ostalih  opozicionih stranaka – rekao je Đukanović.

B.K.

Portal Analitika