Zabava

Šta je to ženama najvažnije u seksu? Nije predigra...

Uz to što stres negativno utiče na njihov seksualni život, žene su otkrile i šta ga poboljšava.
Šta je to ženama najvažnije u seksu? Nije predigra...
Portal AnalitikaIzvor

Najnovije istraživanje pokazalo je da je za dobar seks ženama najvažnija emotivna povezanost. Isto tako ih od seksualnih aktivnosti može odvratiti stres svakodnevice.

Istraživanje je sprovedena pomoću aplikacije kojom se računa vrijeme ovulacije - Kindarom, a njime se htjelo otkriti da li su stereotipi o ženama i seksu istiniti. 

Otkriveno je da je više od polovine od 500 ispitanica glasalo za emotivnu vezu kao najvažniji aspekt dobrog seksa. Manje od četvrtine je pak reklo da je predigra nužna, a tek 10 odsto žena je smatralo da je najbitnija komunikacija. Novotarije i učestalost seksa su, po značaju, dobile pak manje od pet odsto glasova. 

Istraživanje je otkrilo da više od polovine žena ima osjećaj da nemaju dovoljno seksa, a tri-četvrtine ispitanica izjavilo je da bi rado uživale u seksu tri puta nedjeljno.

Većina žena izjavila je da postižu orgazam bar jednom tokom seksa, dok najgori uticaj na njihov seksualni život ima svakodnevni stres, koji je osvojio 39 odsto glasova. Nakon toga je za loš uticaj optužena nesinhronizovanost s partnerom, nedostatak želje ili samopouzdanja u svoj izgled. 

Dobra vijest je da je gotovo petina žena izjavila da ne postoje nikakve prepreke u njihovom seksualnom životu, piše Independent. 

Inače, jedno istraživanje sprovedeno ranije ove godine otkrilo je da žene preferiraju seks u toku noći, dok je muškarcima on draži ujutru. (B92)

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.