Tenis

Kraj za Danku Kovinić na startu Gvangžua

Najbolja crnogorska teniserka Danka Kovinić eliminisana je već na startu turnira u Gvangžuu - Danka je bila postavljena za sedmog nosioca, a poražena je od Bojane Jovanovski iz Srbije 2:0 po setovima 6:4, 6:2.
Kraj za Danku Kovinić na startu Gvangžua
Portal AnalitikaIzvor

Jovanovski će u drugom kolu igrati sa Čehinjom Alertovovom koja je bila bolja od Njemice Fridsam 2:0. Nagradni fond turnira je 250.000 dolara. Pobjednici će pripasti 43.000 dolara i 280 poena, a poraženoj u finalu 21.400 zelenih novčanica i 180 bodova. 

TOK MEČA:

KOVINIĆ - JOVANOVSKI 2:6 (4:6, 2:6)

II SET: Počeo je drugi set, servira Jovanovski i stiže do vođstva od 1:0. Odlično je odigrala Danka na svom servisu i vrlo brzo izjednačila na 1:1, uz samo jedan izgubljen poen.Istom mjerom uzvratila je Bojana i ponovo došla do prednosti, 2:1. Crnogorska teniserka se ne predaje tako lako, ponovo je bila uspješna na svom servisu, novo poravnanje, sada je 2:2. Nije uspjela Danka ni da priprijeti u petom gemu, Jovanovski stiže lako do 3:2. Jako loš gem za Kovinićku, njena rivalka je došla do tri brejk lopte, već prvu iskoristila za vođstvo od 4:2. Uzbudljivo je bilo u sedmom gemu, ali Danka nije uspjela da napravi brejk, pa srpska teniserka vodi sa velikih 5:2. Kraj za Danku već u prvom meču u Gvangžu, Jovanovski je drugi set riješila ubjedljivo sa 6:2, za konačnih 2:0 u setovima.

statkovinicjovanovski22-09-kraj

I SET: Meč je počeo, prva servira Jovanovski. Danka je dobro otvorila meč, imala je 0:30, zatim i 15:40, iskoristila je drugu brejk loptu za 1:0. Na Dankin servis, Bojana je došla do brejk lopte 30:40, i iskoristila ju je za 1:1. Jovanovski je lako došla do 2:1, pa sada Kovinić servira za izjednačenje. To je i uspjela, ali uz dosta muke, prvu prednost nije iskoristila, nije ni drugu, ni treću, ali jeste četvrtu za 2:2. nakon 19 minuta igre. Srpska teniserka je lako, uz jedan izgubljen poen uzela svoj servis, i povela 3:2. Danka je brzo uzvratila i ponovo izjednačila, 3:3. U dosadašnjem dijelu igre Danka je već napravila četiri asa, naspram jednog Jovanovski. Furiozna je bila Bojana na svom servisu, bez izgubljenog poena došla je do vođstva od 4:3. Slabo je Kovinić otvorila svoj servis, gubila je 0:30, imala je Bojana i brejk loptu, spasila je i došla do poravnanja, 4:4. Jovanovski je nastavila u istom ritmu, ubjedljivo do 4:5. Danka servira za opstanak u setu. Ne ide Danki baš najbolje u ovom setu, dvije brejk lopte Jovanovski, koristi prvu za vođstvo od 1:0 u setovima. Set je trajao 41 minut.

statkovinicjovanovski22-09-1set
Portal Analitika