Crna hronika

Počelo suđenje Vuku Pajoviću za ranjavanje Bobana Lakovića

Vuk Pajović (21) iz Podgorice juče je u Višem sudu pred sutkinjom Vesnom Moštrokol kazao da 26. decembra nije pucao na Bobana Lakovića (30), zvanog Pobro. Optuženi tvrdi da je za pucnjavu ,,saznao iz medija“.
Počelo suđenje Vuku Pajoviću za ranjavanje Bobana Lakovića
Portal AnalitikaIzvor

- U vrijeme izvršenja krivičnog djela bio sam kući, što se može potvrditi i vještačenjem telefonskog broja. Krivično djelo ranije sam priznao pod specifičnim okolnostima o kojima javno ne želim da govorim. Sve sam saznao iz Vijesti jer se u tim medijima spekulisalo da sam ja pucao na Lakovića –ispričao je Pajović. On je ustvrdio da sa Lakovićem nije imao problema, niti je u svađi. Međutim, Vuk Pajović je pred tužiocem priznao da je pucao na Lakovića i da je to uradio sa namjerom da ga rani, a ne da ga ubije. Na pitanje sutkinje Moštrokol, kako objašnjava rezlike u iskazima, Pajović je kazao da je to bilo pod specifičnim okolnostima. Na jučerašnjem pretresu u svojstvu svjedoka saslušan je i Velimir Radanović, koji je sporne večeri bio u društvu sa Lakovićem.

- Sa Lakovićem sam stajao u ulazu zgrade, čuli smo neke zvuke i mislili smo da su petarde. U prvom naletu nijesam obraćao pažnju, ali kada sam čuo drugi put shvatio sam da se radi o rafalnoj paljbi. Boban je pobjegao u ulaz, a ja na ćošak zgrade - ispričao je Radanović. Odgovarajući na pitanje sutkinje Moštrokol, kazao je da se ne sjeća koliko je zvukova od projektila čuo, ali kako je naveo, samo zna da je prštala zemlja. - U jednom momentu čuo sam auto i škripu, ali kako je bio mrak nijesam primijetio u kom je pravcu automobil otišao. Kroz ulaz sam pozvao Bobana, došao do njega, vidio da je pogođen i odmah sam ga prevezao do bolnice - ispričao je Radanović. Odgovarajući na pitanje zastupnice optužbe Sanje Jovićević, on je naveo da optuženog zna iz viđenja, te i da mu ga Laković nikada nije pominjao. - Ne sjećam se ni cijelog puta do bolnice jer sam mislio da će Laković da mi umre , niti da li smo neko auto sreli usput - dodao je Radanović. Vijeće sutkinje Moštrokol odbilo je prijedlog odbrane da se Pajoviću ukine pritvor i da se brani sa slobode. Na sljedećem pretresu, koji je zakazan za 10. oktobar, saslušaće se tri svjedoka i vještak Milovan Mihailović. Prema navodima optužnice, Pajović se tereti da je 26. decembra prošle godine sačekao Lakovića ispred njegovog stana u blizini Osnovne škole „Oktoih“ i oko 19.30 sati iz automatske puške ispalio više hitaca ka njemu. Laković je ranjen u ruku i nogu i život mu nije bio u opasnosti. Kako se navodi, Pajović je pucao iz automobila ,,golf 3“, a nakon toga se odvezao u Ulicu 4. jula na Zabjelu i zapalio vozilo i automatsku pušku. (Pobjeda, Foto: Dan)

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.