Društvo

Uručena donacija JPU „Vukosava Ivanović-Mašanović“ i Savezu slijepih za Bar i Ulcinj

Predsjednik Opštine Bar Zoran Srzentić organizovao je prijem povodom posjete delegacije prijateljskog grada Nirnberga, u čijem sastavu su bili predsjednik „Franačko-crnogorskog društva" (FRAMOG) Ljubo Dabović, bivši šef Kabineta nadgradonačelnika Nirnberga Peter Murrmann i član proširenog predsjedništva FRAMOG-a Gerhard Schmidt.
Uručena donacija JPU „Vukosava Ivanović-Mašanović“ i Savezu slijepih za Bar i Ulcinj
Portal AnalitikaIzvor

Ovom prilikom vođa njemačke delegacije je direktorici Javne predškolske ustanove „Vukosava Ivanović-Mašanović“ Gordani Mijović uručio donaciju u iznosu od 1.000 €, dok je predsjedniku Saveza slijepih za Bar i Ulcinj Veselinu Joketiću uručio donaciju u iznosu od 500 € i na taj način realizovao Odluku predsjedništva FRAMOG-a.

Predsjednik Opštine je ispred lokalne samouprave i u ime građana Bara pozdravio prisutne, iskazujući veliko zadovoljstvo povodom ovako lijepog i humanog gesta. Takođe, on se predsjedništvu FRAMOG-a zahvalio na donaciji, kao i na svim humanitarnim akcijama, koje je ovo društvo, do sada, organizovalo na području opštine Bar.

Predsjednik FRAMOG-a se zahvalio na velikodušnom i već tradicionalnom prijemu i iskoristio priliku da rukovodstvo Opštine Bar, na čelu sa predsjednikom dr Srzentićem, pozove da budu gosti Nirberga u 2016. godini. Tom prilikom, pozvao je da se u dijelu obilježavanja dana državnosti Crne Gore od strane FRAMOG-a, potpiše Sporazum o prijateljskim odnosima između Bara i Nirnberga, kojim bi se institucionalizovala saradnja dva grada.  

Portal Analitika