Društvo

Poziv za nominacije za Euro-med nagradu za dijalog u 2015. godini

Ministarstvo kulture, kao partnerska institucija Fondacije "Ana Lind", obavila je poziv za dostavljanje nominacija za Euro-med nagradu za dijalog u 2015. godini.
Poziv za nominacije za Euro-med nagradu za dijalog u 2015. godini
Portal AnalitikaIzvor

Tema ovogodišnjeg konkursa je "Dekonstrukcija stereotipa, jačanje zajedničkih vrijednosti", a pravo učešća imaju pojedinci, institucije i organizacije iz 42 zemlje članice Euro-mediteranskog partnerstva, među kojima je i Crna Gora.

Ciljne grupe u inicijativama programa "Ana Lind" su mladi, žene i pripadnici manjinskih grupa, pa će i u procesu selekcije internacionalnog stručnog žirija za Euro-med nagradu, prednost imati kandidati koji aktivno djeluju u implementaciji projekata namijenjenih navedenim grupama. Nagrada, koja iznosi 5.000 eura, dodjeljuje se za najbolje prakse realizovane tokom 2015. godine u oblasti međukulturnog dijaloga u Euro-mediteranskoj regiji.

Rok za podnošenje prijava je 2. oktobar do ponoći, a prijavu je potrebno dostaviti u elektronskoj formi, putem linka: http://www.annalindhfoundation.org/node/add/ea-nomination

Dodatne informacije dostupne su takođe na stranicama Fondacije "Ana Lind": http://www.annalindhfoundation.org/euro-med-dialogue-award i putem mejla: boris.abramovic@mku.gov.me.

Portal Analitika