Podgorica

Podgorica: Sjutra Međunarodni dan bez automobila

Sjutra će se u Podgorici obilježiti Međunarodni dan bez automobila i biti organizovana biciklistička vožnja „Misli globalno, vozi lokalno“. Vožnja počinje okupljenjem ispred EU info centra, ul. 19 decembra br. 8 u 17h.
Podgorica: Sjutra Međunarodni dan bez automobila
Portal AnalitikaIzvor

Prije početka vožnje, na kojoj se očekuje više stotina vozača, javnosti će se obratititi šef Delegacije EU u Crnoj Gori, ambasador Mitja Drobnič i menadžer Glavnog grada, Dragutin Đeković.

Svi učesnici vožnje ujedno učestvuju i u nagradnoj igri, a pobjednik će biti svečano izvučen na kraju rute, na Trgu Republike oko 18h30. Dodjelu će voditi mlada crnogorska umjetnica Katarina Bogićević. 

U okviru Međunarodnog dana bez automobila, dio centra Podgorice će biti zatvoren za automobile od 07h00 do 19h00.Biće zatvorene sljedeće ulice: Slobode, Bokeška, Njegoševa i Vučedolska.

Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori, uz podršku EU Info Centra, i u saradnji sa Ministarstvom turizma i održivog razvoja, Glavnim gradom Podgorica i opštinama Bar i Nikšić, organizuje Evropsku nedjelju mobilnosti u Crnoj Gori od 16. do 22. septembra 2015. Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori izražava naročito zadovoljstvo što su organizaciju ove tematske nedjelje podržale i lokalne NVO „Biciklo.Me“ i „Naša akcija“.

Evropska nedjelja mobilnosti (ENM) je godišnja kampanja koja ima za cilj podizanje svijesti evropskih građana o važnosti upotrebe javnog prevoza, bicikala i pješačenja. Ova nedjelja će se obilježiti od 16. do 22. septembra u preko 2000 evropskih gradova. Ovogodišnji slogan kampanje “Izaberi. Promijeni. Kombinuj.” ima za cilj da navede građane da koriste razne vidove prevoza prilikom putovanja.

Ovogodišnja tema multimodalnosti osmišljena je kako bi podstakla ljude da razmišljaju o različitim mogućnostima za prevoz koje im stoje na raspolaganju, i da odaberu pravi način prilikom putovanja, pozivajući ih da kombinuju razne načine prevoza što često može dovesti i do bržeg i prijatnijeg putovanja.

 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.