Fudbal

Dosudio penal za Dinamo, prijete mu smrću

Hrvatski sudija Bruno Marić dobija prijetnje smrću nakon što je dosudio penal za Dinamo u derbiju hrvatskog fudbala protiv Hajduka u Splitu. Marić je u finišu meča dosudio penal za Dinamo poslije starta nad Sudanijem, ali šampion Hrvatske ipak nije realizovao najstrožu kaznu.
Dosudio penal za Dinamo, prijete mu smrću
Portal AnalitikaIzvor

Međutim, izazvao je gnijev navijača i Hajduka, zbog čega je dobio prijetnje smrću. On je u poneđeljak održao konferenciju za novinare na kojoj je otkrio da dobija prijetnje smrću, a novinarima je pokazao i nekoliko SMS poruka takve sadržine.

„Mislim da će institucije preduzeti mjere. Morao sam da angažujem obezbjeđenje koje će mi čuvati porodicu. Primam prijetnje smrću od osam uveče, sve do danas“, rekao je Marić koji je propuštio da dosudi jedanaesterac za domaće u finišu prvog polurvemena, nakon igranja rukom Benkovića u svom kaznenom prostoru. 

Sudija je istakao da je ubijeđen da je bio penal za Dinamo i da je zato i pokazao na bijelu tačku, ali sada strahuje za svoju bezbjednost. 

„Derbi Dinama i Hajduka više nikada neću da sudim!“. 

Marić je potom i obrazložio odluku koju je donio u 92. minutu utakmice. 

„Penal sam dosudio na osnovu onoga u što sam bio apsolutno siguran. Ono što sam vidio ili ono što sam mislio da vidim. Valjda je svima jasno da dosuditi Dinamu penal na 'Poljudu' u 93. minutu, i kada se zoveš Bruno Marić, moraš da budeš 100 odsto siguran u svoju odluku. Razumijem negativnu energiju, pogotovo zbog moje 'istorije' sa Hajdukom... ali, odluka je bila samo moja i ne donosim ih 'na daljinsko upravljanje' od bilo koga“, rekao je sudija Marić. 

Hajduk je poslije derbija zatražio da Marić više ne bude delegiran za utakmice kluba iz Splita, a sudija na to kaže da razumije Hajduk i uputio je izvinjenje i klubu i navijačima, rekavši da mu nije bila namjera da izazove gnijev.

(B92)

Portal Analitika