Društvo

Kovačević posjetila Savez „Naša inicijativa“

Ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević posjetila je Savez udruženja roditelja djece i omladine sa teškoćama u razvoju „Naša inicijativa“ Podgorica.
Kovačević posjetila Savez „Naša inicijativa“
Portal AnalitikaIzvor

Razgovarano je o problematici djece i mladih sa smetnjama u razvoju i članovima njihovih porodica u oblasti dječje i socijalne zaštite.

Ministarka Kovačević je iznijela rješenja za određene probleme, koja bi vodila u pravcu pojednostavljenja procedura za ostvarivanje određenih prava i koja bi mogla doprinijeti sveukupnom poboljšanju položaja ove populacije.

Razgovaralo se i o implementaciji Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, Zakonu o povlastici na putavanje lica sa invaliditetom.

Sastanku su takođe prisustvovali predstavnici NVO Udruženje roditelja djece sa teškoćama u razvoju Podgorica i predsjednici lokalnih udruženja iz sastava Saveza „Naša inicijativa“.

„Ovaj sastanak je bio još jedan dokaz kvalitetne saradnje koju ima Ministarstvo rada i socijalnog staranja sa  Savezom i lokalnim organizacijama iz sastava ovog Saveza“, zaključuje se u saopštenju Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Portal Analitika