Abiznis

Jadranski sajam od 23. do 27. septembra u Budvi

Na Jadranskom sajmu od 23. do 27. septembra na programu su tri sajamske manifestacije: 37. Sajam građevinarstva, 3. Sajam energetike i 10. Sajam vode, vodovodi i sanitarne tehnologije.
Jadranski sajam od 23. do 27. septembra u Budvi
Portal AnalitikaIzvor

Posredstvom specijalizovanih sajamskih platformi predstaviće se 88 direktnih i indirektnih izlagača iz 12 zemalja: Crne Gore, Srbije, Slovenije, Austrije, Italije, Finske, Mađarske, Češke, Bosne i Hercegovine, Danske i Njemačke. Preko 70% je novih izlagača, koji po prvi put predstavljaju aktivnosti, proizvode i usluge crnogorskom, i tržištu regiona na pragu građevinske sezone. Samostalni nastupi na izložbama, kao i organizovani, kolektivni nastupi renomiranih inostranih izlagača su pokazatelj ispoljenog interesa i još jedna potvrda značaja sajamskih manifestacija, koje u kontinuitetu predstavljaju tržištu nove kompanije i proizvode,  doprinose dinamiziranju privredne saradnje, razvoja i internacionalizaciji poslovanja kompanija u Crnoj Gori.

Sajam građevinarstva se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva održivog razvoja i turizma, čiji će predstavnici, kao i predstavnici Inženjerske komore Crne Gore učestvovati i u programskom segmentu izložbe. Programske teme, uz aktuelna dešavanja u građevinarskoj struci i zakonodavstvu, obuhvatiće planirane projekte, projekte koji su realizovani ili se realizuju. Po prvi put se u Crnoj Gori predstavljaju kompanije regije Abruco, koje posluju u sektorima građevinarstva, energetike i voda, kao i Udruženje privrednika Confindustria Abruzzo. Zvaničnici regije Abruco, nosioca organizovanog nastupa italijanske privrede potvrdili su prisustvo Sajmu, i to će biti prilika za predstavljanje aktivnosti i B2B susrete.

Sajam energetike iz godine u godinu potvrđuje poslovni potencijal, i uz tradicionalno prisustvo crnogorskih kompanija i njihovih principala – tehnoloških lidera tržišta energetike, ove godine učestvuje i 16 čeških kompanija iz energetskog sektora. Najavljen je dolazak predstavnika čeških institucija, kao i visokih predstavnika Ministarstva za Industriju koje podržava nastup čeških kompanija. Biće zanimljiva i premijerna prezentacija energetski efikasnih boja i brojnih drugih inovativnih proizvoda u oblasti proizvodnje, distribucije i racionalnog korišćenja energije. U saradnji sa CCEE – Crnogorskim Centrom Energetske Efikasnosti kreiran je programski sadržaj na temu proizvodnje“zelene” energije, energetske efikasnosti i grejnih tehnika.

Sajam voda, vodovoda i sanitarnih tehnologija prezentiraće publici niz inovativnih rješenja i proizvoda u popularnom i zastupljenom segmentu bazena i bazenske tehnike, hemikalija, tretmana otpadnih voda, cijevnih sistema te rješenja za pripremu vode za vodovode, industriju i domaćinstva. U programskom dijelu izdvajamo prezentaciju iskustava primjene inovativne tehnologije ultrafiltracije pijaće vode.

Svečano otvaranje je 23. septembra, sa početkom u 11 časova.

Po tradiciji, za najuspješniju sajamsku prezentaciju biće dodijeljeno priznanje Jadranskog sajma Expo Trophy.

Radno vrijeme sajma je od 10 do 19 časova.

Portal Analitika