Region

Uhapšeni državljani Crne Gore osumnjičeni za šverc marihuane

Srpska policija je presjekla međunarodni lanac krijumčarenja droge i zaplijenila više od 20 kilograma suve biljne materije za koju se sumnja da je marihuana, a određeno je zadržavanje za dva državljanina Crne Gore i jedno lice iz Bačke Palanke, saopštio je danas MUP, prenosi beogradski Blic.
Uhapšeni državljani Crne Gore osumnjičeni za šverc marihuane
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi, određeno je zadržavanje za M.P. (45) i V.I. (40) iz Crne Gore, kao i za M.L. (45) iz Bačke Palanke, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policijski službenici su juče u Petrovaradinu, u automobilu M.P. pronašli dvije torbe sa biljnom materijom.

Zbog sumnje da se udružio sa M.P. zbog prodaje droge, a na osnovu naredbe sudije za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu, pretresen je stan V.I. i druge prostorije koje koristi, gdje je pronađeno 332,27 grama supstance za koju se sumnja da je kokain, 16,47 grama materije za koju se sumnja da je heroin, dvije digitalne vage i novac za koji se sumnja da potiče od prodaje droge.

Nakon toga su u Bačkoj Palanci, po naredbi sudije za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu, pretreseni stan i druge prostorije koje koristi M.L. i tom prilikom je pronadjeno oko deset grama supstance za koju se sumnja da je heroin, 36 tableta nalik na ekstazi, dvije digitalne vage i novac za koji se sumnja da potiče od prodaje narkotika.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu.

Blic.rs

Portal Analitika