Politika

KNEŽEVIĆ: Protesti nijesu usmjereni protiv NATO-a

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević ocijenio je u intervjuu za Pobjedu da protesti koji su zakazani za 27. septembar nijesu upereni protiv dobijanja pozivnice za NATO. Knežević je dodao da su takve tvrdnje posljednja linija odbrane režima.
KNEŽEVIĆ: Protesti nijesu usmjereni protiv NATO-a
Portal AnalitikaIzvor

- Već sam nekoliko puta saopštio da je jedini cilj protesta formiranje prelazne vlade, odnosno održavanje fer i demokratskih izbora. Sve drugo je najprizemnija podmetačina u koju ne vjeruju ni oni koji je plasiraju - kazao je Knežević.

Poslanik DF-a je najavio formiranje anti-NATO koalicije u decembru ukoliko Crna Gora dobije pozivnicu za Alijansu, navodeći da u njoj neće biti Mitropolija crnogorsko-primorska.

Knežević ističe da nakon što je Rezolucija o NATO integracijama doživjela fijasko u Skupštini, jer je proklamovani cilj bio da za nju glasaju 54 poslanika, "svako drugo izjašnjenje osim referenduma dovelo bi do destabilizacije političkih prilika jer ne bi odražavalo većinsku volju građana.

- Zato sam prilikom rasprave o Rezoluciji i poslao jasnu poruku potpisnicima ovog dokumenta da će, ukoliko se odluče da eventualnu odluku o učlanjenju Crne Gore u NATO donesu u Skupštini, preuzeti i sve rizike za takvu odluku. Pod tim podrazumijevam da bi po istoj političkoj logici nova parlamentarna većina u kojoj neće biti DPS-a, takođe u Skupštini, mogla donijeti odluku o izlasku iz NATO saveza. Insistirajući na referendumu, pozivam na kompromis da se ne zaobilaze građani i da u jednoj demokratskoj i ravnopravnoj referendumskoj utakmici donesemo odluku koju će svi poštovati. Sve drugo je izrugivanje osnovnim demokratskim načelima i zloupotreba Ustava shodno partijskim interesima - rekao je između ostalog Knežević.

 

Portal Analitika

Komentari (5)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
G Guest_39854
21.09.2015. 09:16

U Crnoj Gori je 54.000 građana koji zive po Monstatu u apsolutnom siromaštvu, a pola stanovnista Crne Gore zivi u zoni siromaštva.E to vam nije vazno, ali vam je vazno kako izgleda Milan Knezevic, jel ubrao pipun, da li je crven u licu.

1
15
G Guest_39854
21.09.2015. 09:11

Ovo je jasno izrazen politicki stav, moze da se ne dopada nekom ili dpada ali je precizan.E sad, "ljudska gromada" i slicne kvalfikacije govore o onom koji daje iste , jer nema neku drugu argumentaciju i poseze za vrijedjanjem.

2
15
G Guest_51152
21.09.2015. 10:00

Za "Guest_39854": _Pored njegove očigledne mržnje prema državi Crnoj Gori i Crnogorcima nije potrebna nikakva argumentacija da se vidi da je on dokazani i hronični neprijatelj Crne Gore. Potrudi se ti ako možeš kao njegov pristalica da nađeš bilo koji argument da dokažeš suprotno, da on voli CG kao CG a ne CG kao dio Srbije! Mislim da takav argument nećeš naći!

10
1
G Guest_58264
21.09.2015. 08:40

Ovoje sprdnja ocu kakat necu kakat oni nijesu protiv ulaska C.Gore u NATO ali su protiv svaga Crnogorskog i svega sto je Crnogorsko ali se ne treba cuditi onijema koji obrazom sijedaju.

18
2
G Guest_52620
21.09.2015. 07:17

Treba ozbiljno uzeti u razmatranje stavove koje iznosi ova ljudska i politička gromada.

17
5