Fudbal

Serija A: Juve napokon slavio, kiks Rome

Dva najveća kandidata za titulu u Seriji A su danas imali vjetar u leđa od strane sudija. Roma se uz veliku pomoć arbitara spasila poraza na svom terenu od Sasuola (2:2), Juventus je pobjedu u Đenovi (2:0) prelomio tek kada im je arbitar dosudio više nego sporan penal.
Serija A: Juve napokon slavio, kiks Rome
Portal AnalitikaIzvor

Prvu prvenstvenu pobjedu Juventusa u sezoni su kreirali Pol Pogba i luda sreća. Stara dama je uz mnogo sreće načela domaćina na Marasiju. Pogba je promašio prazan gol sa metar udaljenosti i pogodio prečku, ali je imao sreće da je ona pogodila golmana Đenove Lamanu u leđa i da je završila u mreži. Juve je pitanje pobjednika riješio poslije sat vremena igre. Iz spornog penala. Đorđo Kjelini je poturio nogu i dobro odglumio, a Pogba prvi put u karijeri postigao gol iz penala u Seriji A. 

Sasuolo po tradiciji stvara probleme Romi. Gosti su utišali "Olimpiko" nakon što je Francuz Defrel pogodio ugao Šćešnjija. Toti je do odlaska na odmor poravnao, njegov 300. gol, doduše bio je u ofsajdu, ali su sudije zažmurile.

Očekivao se preokret, umjesto toga Politano je ušao iz drugog plana kraj skamenjene odbrane domaćih, pa su gosti opet poveli. Na startu drugog poluvremena, novo izjednačenje. Poslije kornera Salah je iz prve šutirao, matirao Konsiljija, za konačnih 2:2.

Neđelja:

Kjevo - Inter 0:1 (0:1)

Ikardi 42'

Atalanta - Verona 1:1 (0:0)

Pizano 90' - Morales 89'

Bolonja - Frozinone 1:0 (1:0)

Munije 27'

Đenova - Juventus 0:2 (0:1)

Lamana 37'(ag), Pogba 60'(pen)

Roma - Sasuolo 2:2 (1:2)

Toti 36', Salah 49' - Defrel 22', Politano 45'

Torino - Sampdorija 2:0 (2:0)

Kvaljarela 18', 24'

18:00h Karpi - Fiorentina

20:45h Napoli - Lacio

Odigrano u subotu:
Udineze - Empoli 1:2 (1:0)
Milan - Palermo 3:2 (2:1)

Portal Analitika