Politika

NOVA: Ne smiju se širiti strah i panika u narodu

Politički savjet Nove srpske demokratije (NOVA) upozorio je da niko ne smije da koristi metode represije prema građanima koji će na mirnim protestima da traže slobodu i demokratiju, i da niko ne smije da širi strah i paniku u narodu.
NOVA:  Ne smiju se širiti strah i panika u narodu
Portal AnalitikaIzvor

Politički savjet Nove srpske demokratije analizirao je političku situaciju u Crnoj Gori, uoči demokratskih protesta koje je Demokratski front zakazao za 27. septembar, i ocijenio da režim premijera Mila Đukanovića ne može smijeniti na izborima koje organizuju postojeće institucije sistema.

“Takvi izbori su nedemokratski, nelegitimni i nelegalni. Na takvim izborima Demokratska partija socijalista i njeni partneri osvajaju vlast političkom korupcijom, medijskom manipulacijom, pritiscima na građane i brutalnom zloupotrebom bezbjednosnih struktura”, saopšteno je iz Nove.

Pri tom, kako se navodi, veoma važnu ulogu imaju i kriminalne grupe koje su u snažnoj sprezi sa vrhuškom aktuelnog režima.

“Evidentno je, dakle, da je na takve izbore besmisleno izlaziti. Stoga, Politički savjet Nove smatra da su protesti građana jedino demokratsko, legitimno i efikasno sredstvo za ostvarenje političkog cilja – prvih slobodnih i fer izbora”, podsjetili su iz te partije.

Prema njihovim riječima, opljačkani, obespravljeni i višestruko diskriminisani građani traže konkretnu akciju koja će dovesti do prelazne vlade, čiji će posao biti da pripremi i organizuje prve slobodne izbore u istoriji Crne Gore.

To je, kako se dodaje, plan koji je Demokratski front formulisao u dijalogu sa hiljadama građana, koji smo u protekla četiri mjeseca vodili širom Crne Gore.

“Politički savjet Nove poziva naučne i kulturne djelatnike, profesore Univerziteta Crne Gore i akademike CANU da podignu svoj intelektualni i ljudski glas protesta protiv tiranije i despotije aktuelnog režima, i da se pridruže građanima Crne Gore na demokratskim protestima 27. septembra”, kaže se u saopštenju.

Politički savjet Nove upozorio je da niko ne smije da koristi metode represije prema građanima, koji će na mirnim protestima da traže slobodu i demokratiju, i da niko ne smije da širi strah i paniku u narodu.

“Ukazujemo na činjenicu da živimo u 21. vijeku i da je vrijeme kožnih mantila i crnih trojki odavno prošlo, i da su uzaludni pokušaji ovdašnjeg autokratskog režima da to sramotno vrijeme vaskrsne”, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika

Komentari (4)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
G Guest_64113
21.09.2015. 23:41

Nijesmo salonski četnici nego ratnici za mir, nrzimo šah zbog šahovnice, ne volimo konjušare...mi smo Milovi sljedbenici. E viva, e viva vetikalo!

0
0
G Guest_58362
20.09.2015. 22:28

Vrijeme je da Nova nestane sa političke scene a to znaci pad DPS jer da nije Mandica Dps na vlast nebi bila sto ce naredni period i pokazati!

3
3
G Guest_16447
20.09.2015. 17:50

Ali je doslo vrijeme obrijanih salonskih cetnika... PWS

20
2
G Guest_2504
20.09.2015. 17:31

ZABOGA OCE LI ANDRIJA TOGA DANA IDJE ISTA RUCKIT ILI CE VAS BIJELI DAN STRAJKOVAT GLADJU I NI DADJA'OLJI ZALAG METNUT NA ZUBOVE!?!

18
3