Društvo

Good bye ljeto fest: Braća Skrobanović najbolji u muljanju grožđa

Blizanci Milenko i Miroslav Skrobanović iz zetskog sela Mojanovići, pobjednici su prvog crnogorskg takmičenja u muljanju grožđa na tradicionalan način, koje je održano juče u okviru manifestacije "Good bye ljeto fest" u Vrtnom centru Kalia na Cijevni.
Good bye ljeto fest: Braća Skrobanović najbolji u muljanju grožđa
Portal AnalitikaIzvor

Oni su osvojili nagradni vaučer za dvije osobe podgoričkih "Plantaža", pokrovitelja ovog takmičenja.

Takmičilo se pet ekipa, a imali su zadatak da u roku od pet minuta što brže donesu gajbe sa grožđem do buradi, istresu grožđe, izuju se i izmuljaju ga što je više moguće.

..

Milenko i Miroslav su bili najbrži i prvi su ubacili grožđe u bačvu i uskočili da muljaju. Svi takmičari su se dobro oznojili trudeći se da gaženjem naprave što više grozdanog soka, i nakon takmičenja su rekli da uopšte nije bilo lako.

Stručni žiri u kojem je glavnu riječ imao predstavnik "Plantaža" odlučio je da nagradu dodijeli Milenku i Moroslavu koji su branili boje podgoričke kompanije Nikić digital. U konkurenciji su bile ekipe "Kalije", Plesnog kluba "Džet set", "Plantaža" i Portala Volim Podgoricu.

..

Osim dobre zabave za koju su bili zaduženi glumac Sejfo Seferović i članovi "Džet seta", juče su uručene nagrade Snežani Vuković iz Zete za najljepšu baštu Podgorice 2015, dok je priznanje Žena lavica dobila Maja Lađić Maraš iz Zete.

Domaćin manifestacije Miloš Golubović, vlasnik i izvršni direktor Vrtnog centra Kalia, uručio je nagrađenima poklon vaučere, Turistička organizacija Podgorice dodijelila je diplome, a Nikić digital se postarao da sve njihove bašte ovjekovječe na majicama koje će s ponosom nositi.

.
rtcg.me
Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.