Abiznis

DEMOS: Ozbiljnije i javno odgovornije o Nikšiću

Čestitka predsjednika države Filipa Vujanovića Opštini Nikšić što joj nije blokiran žiro račun bi mogla predstavljati šalu ciničnog žanra, ocijenjeno je iz Demosa.
DEMOS: Ozbiljnije i javno odgovornije o Nikšiću
Portal AnalitikaIzvor

Iz Demosa je saopšteno da sama ta izjava pokazuje, pored određenog nivoa političko-javnog života u zemlji i određene fenomenološke dimenzije.

“Naime, nastavak te logike bi mogao dovesti, recimo za narednu priliku, do priznanja novog uspjeha grada konstatacijom da rukovodstvo Nikšića nije uhapšeno poput onog iz iste partije u Budvi”, rekli su iz Demosa.

Mjera stanja u Nikšiću, kako se dodaje, nije komparacija sa ne tako davnim periodima najdinamičnije ekonomsko-industrijske opštine u Crnoj Gori sa jakim socijalnim usponom radništva, kao i zavidnim stanjem prosvete u gradu duge kulturne tradicije.

“Ta izjava je indikativna kao svjedočanstvo stanja poretka u zemlji i formata osoba koji vode državu ili asistiraju u tome, ali grad Nikšić poslije materijalne, socijalne, dužničke, duhovne devastacije nije zaslužio cinične osvrte poput ove Vujanovića o novoj pobjedi Opštine daljim trajanjem njenog žiro računa”, ocijenjeno je iz Demosa.

Demos će, kako su poručili, nastaviti da se, ne samo sa respektom odnosi prema jednom od najznačajnijih gradova u Crnoj Gori, već će i svojim javnim djelovanjem pokazati odlučnost za konstituisanje ozbiljne politike kojom treba hitno zaustaviti višegodišnju, brutalnu degradaciju ekonomsko društvenog života Nikšića.

Portal Analitika