Abiznis

Budi odgovoran : Izrečene četiri novčane kazne

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice su evidentirane 24 primjedbe, na osnovu kojih su izrečene četiri novčane kazne od 500 EUR do hiljadu EUR.
Budi odgovoran : Izrečene četiri novčane kazne
Portal AnalitikaIzvor

Inspektori su sa hiljadu EUR kaznili neimenovani restoran iz Budve koji ne posjeduje dozvolu Ministarstva zdravlja, dok su sa ukupno 900 EUR kažnjene trgovačke radnje Bobijerina i MiG sa Grahova zbog neizdavanja fiskalnih računa.

Kazna od 600 EUR izrečena je Bisernoj obali iz Čanja, zbog neprijavljenih radnika i nepostojanja rasporeda sedmičnog odmora. Inspektori su ove sedmice izrekli i kaznu od 500 EUR Dugi iz Podgorice, zbog neposjedovanja dozvole Ministarstva zdravlja.

Nepravilnosti nijesu utvrđene prilikom kontrole firme Everest i Četiri vilenjaka iz Podgorice, Astere iz Budve, Lene i Markiza torti iz Tivta, butika Navigare u Kotoru, parkinga u Čanju i Soko grupe iz Bara.

Nepravilnosti nijesu utvrđene ni u slučaju neimenovanog počinioca iz Ulcinja, C.K. iz Bara, E.A. iz Podgorice i ulcinjanina Đ.B.

Od ukupno 24 pritužbe, koje su evidentirane od ponedjeljka, četiri nijesu dobile odgovor. Pritužbe na koje nije odgovoreno uglavnom su se odnosile na smeće, otpad i policijski automobil, koji je prilikom kontrole zauzeo pola kolovozne trake.

Kampanju Budi odgovoran krajem decembra su pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori s ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbu protiv sive ekonomije. Od maja projekat podržava i britanska Ambasada u Podgorici, čime su obezbijeđena sredstava za nastavak kampanje.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Nedavno je uvedena i nova kategorija nepravilnosti koje građani mogu da prijavljuju tokom predstojeće turističke sezone pod nazivom Nepravilnosti na kupalištima.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.