Turizam

Panel Cdu o turizmu privukao stručnjake i predstavnike stranaka vlasti i opozicije

Panel o problemima i perspektivama crnogorskog turizma održan je juče u Bečićima, u organizaciji Centra za liberalne studije (CeLS) i Crnogorske demokratske unije.
Panel Cdu o turizmu privukao stručnjake i predstavnike stranaka vlasti i opozicije
Portal AnalitikaIzvor

- Cdu izražava zadovoljstvo što su, u višesatnoj raspravi, na panelu učešće uzeli, pored stručnjaka iz oblasti turizma, hotelijerstva, urbanizma i arhitekture, naše kolege iz Socijalističke narodne partije, Demokratske partije socijalista, Pozitivne Crne Gore, kao i predstavnik stranke "Demokratska Crna Gora" - ističu iz organizacije skupa.

U uvodnom izlaganju, Dragan Purko Ivančević, član Predsjedništva Cdu i predsjednik odbora za turizam u Privrednoj komori Crne Gore, iznio je programske osnove Cdu u oblasti turizma.

- Današnji panel je samo početak jednog ozbiljnog i temeljnog napora Cdu da se problemima turističke ponude naše zemlje priđe na sveobuhvatni, stručni i efikasni način. Cdu želi da potvrdi opredjeljenje i zainteresovanost za resor turizma u budućoj Vladi Crne Gore. To ističemo javno i bez zazora, budući u potpunosti svjesni da takvo javno određenje nije uobičajeno na crnogorskoj političkoj sceni, naročito ne u vremenu kada su parlamentarni izbori udaljeni bar šest mjeseci od danas - naveo je on.

Ivančević je podsjetio da je turizam centralna privredna grana crnogorske privrede, te da je razvojna šansa povezana sa gotovo svakim aspektom ekonomije i društvenog razvoja Crne Gore.

- Uspješni crnogorski turizam znači i uspješnu crnogorsku privredu u cjelini. Napredak u turističkoj privredi podrazumijeva i bolje budžetske pozicije, veću zapošljenost, bolji standard svih naših građana. Za zajednicu i ekonomiju od nešto više od 600.000 članova, turistička djelatnost je resurs i potencijal od vanrednog značaja - zaključio je on.

Cdu će slijedeću panel raspravu održati u Podgorici, u prvoj polovini oktobra, a tema će biti "Crnogorska kultura". 

Portal Analitika